2010-03-15

Obama kan stänga av strömmen för svenskar!

Se där, nu kom de yttre militära hoten tillbaka! Allt enligt SvD och FRA.

USA är ett av de första länderna som använd IT-terrorism, t.ex mot Serbien.
Nu varnar FRA att eftersom Sverige, likt Serbien, har väldigt mycket Internet, kan främmande länder, som t.ex USA, stänga av vår ström så vi fryser ihjäl.
Det vore ju elakt.

Så om det hjälper att avlyssna oskyldiga svenskar för att hindra att de fryser ihjäl, så för all del, koppla in kablarna då!.

Inte för att det skulle hjälpa ett dugg om det kommer att fungera som FRA själva påstår, men det är förmodligen kvalificerad rökridå i ordnad form. De ska nog göra nåt helt annat när kablarna sitter ordentligt.

Och lite integritet och vett och förstånd får man väl offra om man ska slippa frysa om Obama blir sur, typ om Lars Vilks ritar en rondellneger eller nåt.

Av säkerhetsskäl kan dock inte SvD avslöja vem på FRA sagt detta för om Obama läser SvD:s avslöjande och blir sur fryser personen ihjäl. Och allt detta bara för att vi gillar Internet och mänskliga rättigheter. Och det vore synd.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2010-03-13

votering om kvotering

Det blir lagstiftning om könskvotering i bolagsstyrelser om det blir maktskifte i valet.
Det lovade Mona Sahlin (S) i Ekots lördagsintervju.


Men tänk om de inte vinner då? Hon kanske inte passar som stadsminister. Vad ska vi göra då? Könskvotera in Mona Sahlin som stadsminister ändå?

Jag hoppas Piratpartiet kommer in så kan de kvotera in lite vett och sans bland politikerna samt kvotera in lite integritet och mänskliga rättigheter i landet, resten sköter sig självt.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , ,

2010-03-06

Microsoft-skatt

I kölvattnet av Kina och Microsofts IT-attack mot Google, och apropå lobby-mutor till politiker så läste jag att Microsoft nu vill att deras användare skall kopplas ned från Internet med hjälp av en ny skatt.

Intressant att deras egna säkerhets-vice vd refererar till att hans egen familj tillhör de stackars Microsoftanvändare som borde bli nedstängda, tills de städat bort sitt Windows och skaffat något säkrare.

Jag garvade så jag blev helt snurrig.

Dessutom vill han att en speciell Microsoft-skatt ska finansiera nedkopplandet och bortstädningen. Fantastiskt. Efter att ha skjutit sig så hårt i foten kommer han nog även att foten.

Jag hoppas att Piratpartiet tar ställning för en sådan skatt, så att vi får mer open source-programvara och säkra operativsystem på Internet.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,