2010-06-06

köns diskriminering

Jag blev lite inspirerad av satmarans inlägg om gudrun schyman på feministiskt initiativ och kom osökt att tänka på andra kön, som t.ex. bostadskön i stockholm.
Även i den kön finns det diskriminering. Se bara på slottet i gamla stan. Det finns många som skulle vilja bo där, men pga lagstadgad rasbiologi är det bara de med monarki-dna:t som får bo där. Visst, det är ok och helt i linje med det överdimensionerade sociala skyddsnätet i sverige att ge stöd till folk med nedärvda sjukdomar, och även dyslektiker behöver utbildning, men det finns andra studenter också som har långa resvägar till sin skola. Kan de inte få köa i vanlig jantelagsordning allihopa? Det finns gott om rum där, jag lovar, det råder egentligen ingen bostadsbrist i stockholm. Men bostadskön är inte att leka med. Större kön får man leta efter. Det är nog bara könskvoteringen det är fel på. Jag menar, det är väl inte mer otroligt att svensson ställer sig i bostadskö till slottet än att kronprinsessan anmäler sig till arbetsförmedlingen för att få ett riktigt jobb? Eller hur? Alla ska med!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Christer sa...

Kom att tänka på Magnus och Brasse är de höll på med censur: "Damen stod i kön vid busshållplatsen"...

Anonym sa...

Monarki-DNA! LOL!

Föreslår dock att det förkortas till M-DNA så ingen kan missförstå att sådant högkvalitativt DNA främst förekommer hos folk som röstar M.

André sa...

Köns diskriminering? Vilken kö är det fråga om här? Bostadskön?

Viktualiebrodern sa...

Kommer att tänka på reklamen för KF: "Kom med i det glada konsumgänget!".

Som dog i samma ögonblick den förste klottrade prickar över o:et...