2010-05-25

Filmbolagen "tänker" om

Se där ja, bara ett par decennier för sent börjar filmbolagen tänka om och vill börja sälja filmer på nätet.
Efter deras senaste utspel ringde jag Filmbolagens Imbecillförening i Sverige (FIS) och fick prata med Jonas Klapp von Trä af Goldsched som ställde upp på en kort intervju.

Jag: Så, ni har äntligen fattat att Internet är här för att stanna?
Jonas: Ja, det var visst ingen fluga som gick över. Det är beklagligt att man inte kan lita på politiker trots att vi jämt mutar dem så bra. Domstolarna ger betydligt bättre Return of Investment må jag säga!
Jag: Jag förstår er desperation. Men kul att ni äntligen fattat.
Jonas: Jo, det brukar gå lite trögt för oss, men vi vill ju mjölka ur så mycket det går av våra dumma kunder.
Jag: Apropå mjölka ur, hur hade ni tänkt er nu när ni vill sälja film digitalt, och tar hutlöst betalt? Det är ju dubbelt så mycket som det kostar att gå på bio?
Jonas: Nja, tänk på att det redan är hutlöst dyrt att gå på bio. Men på bio tar man ju oftast med sig en tjej som man ska hångla med, så då betalar man ju för två. Är man nån jävla geek som ser film på bio ensam säger jag bara: get a life, sucks to be you!
Jag: Ok, det var så ni tänkte. Då förstår jag
Jonas: Ptja, tänkte och tänkte, det blev så. Allt handlar om pengar. Jag menar, tänk om alla dumsvennar betalar 240 spänn per film och ser ett par tre filmer om dagen. Det är ju ingen omöjlighet. Jag menar det kostar ju typ inget med digital distribution så det är rena pengar rakt ner i fickan på oss. På ett år blir det en halv miljon per gubbe. Snacka om stålars!
Jag: Men... om jag kollar Wikipedia... Det motsvarar ju typ sveriges hela BNP per capita?
Jonas: Oj. Såpass! Härligt va!? Shit va me stålars. Wohooo!
Jag: Ooook, det blir nog bra. Lycka till! Tack för intervjun
Jonas: Tack

Precis när jag lade på och funderade på vilken sorts svamp han käkat vaknade jag upp kallsvettig och förstod att allt det här är bara nåt jag drömt.


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Du drömmer roliga drömmar, och ganska ofta. Fortästt med det! :-)

Anonym sa...

Om jag lärt av historien så kommer snart krav på ännu fler verktyg, och hårdare straff. Mediemaffian brukar ju "försöka" med jämna mellanrum, för att sen gnälla om att det är omöjligt.

/Smen