2010-04-28

toblerone-konsumtion

De rödgröna har ju fått kritik för att de inte har tänkt på var de ska hitta pengar till sina nya satsningar. Nu börjar det äntligen hända nåt, och detta efter Odells underbart skamliga toblerone-attack. Klart att Odell blir desperat om han inte får svar, vilket Mona Sahlin har full respekt för.

De rödgröna blev nu också desperata eftersom de inte heller hade en aning om var de skulle hämta pengarna och satte sig och akut-funderade.

Nu har de kommit på lösningen. Det är bara att hitta på en ny skojig skatt.
De går stolt ut i media om med hur kluriga de är, men har inte kommit på än om det ska vara straffavgift på att slösa eller spara än.

Sen måste de ludda till det så att folk uppfattar att det är skatt riktad mot förmögna, men samtidigt inte förknippa det med förmögenhetsskatt.
Lycka till!

Om de rödgröna vinner valet ska de tillsätta en utredning nästa år för att försöka komma på hur farao de tänkte i sitt vallöfte. De verkar dock övertygade om att både konsumtion och sparande måste stoppas till varje pris!
Nu tror jag inte de vinner, men jag hoppas ändå en sån utredning tillsätts, för jag är väldigt nyfiken på hur de "tänkte".

Men ärligt alltså, man kan ju inte både äta tobleronen och ha den kvar.

Om de rödgröna vinner kan man varken äta tobleronen eller ha den kvar, iallafall inte utan att åka på straffskatt.

Om alliansen vinner kan vi fortsätta göra som idag med vår Toblerone och storebror kommer att registrera vartenda inköp.

Om piratpartiet vinner så kan vi göra vår egen Toblerone hemma i köket utan att riskera att patentlobbyn slår in dörren och gör husrannsakan.

Således: Piratpartiet bedriver den bästa Toblerone-politiken. Jag kommer att rösta pirat.

Visst, Piratpartiet kanske är ett fåfråge-parti, men de har även svar på frågorna. Jag ser hellre svar på ett fåtal frågor, en bara en massa obesvarade frågor.

Toblerone-källor i gammelmedia:
x,x,x,x,x,x,x,x samt högst relaterad: x

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Mycket Toblerone-referenser blir det...

:-)

Kraxpelax sa...

Toblerone? Skitsak och komedi som Mona Sahlin tar på det rätta sättet. Förmögenhetsskatt skall INTE återinföras. Vi måste ha FÖRUTSÄGBARHET. Så pass kan ett barn förstå. Här har Mp minst fel bland de rödgröna! Bevare oss väl för populistiska sosseklanterier.

Alliansen har mest rätt. Vi behöver enkla klara skatteregler och inget lapptäcke av knasiga konstruktioner som ingen klok männikska blir klok på.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

stissie sa...

På tal om Toblerone-referenser så skrev jag om Toblerone-entreprenören Fredrick Federley idag. :)