2010-03-06

Microsoft-skatt

I kölvattnet av Kina och Microsofts IT-attack mot Google, och apropå lobby-mutor till politiker så läste jag att Microsoft nu vill att deras användare skall kopplas ned från Internet med hjälp av en ny skatt.

Intressant att deras egna säkerhets-vice vd refererar till att hans egen familj tillhör de stackars Microsoftanvändare som borde bli nedstängda, tills de städat bort sitt Windows och skaffat något säkrare.

Jag garvade så jag blev helt snurrig.

Dessutom vill han att en speciell Microsoft-skatt ska finansiera nedkopplandet och bortstädningen. Fantastiskt. Efter att ha skjutit sig så hårt i foten kommer han nog även att foten.

Jag hoppas att Piratpartiet tar ställning för en sådan skatt, så att vi får mer open source-programvara och säkra operativsystem på Internet.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Björn sa...

Jag tycker en M$ ska betala en straffavgift för varje infekterad botnet-zombie som upptäcks.

Vi kan kalla det windows-tribut! =P

Caspian Rehbinder sa...

Ja, det var ett väldigt lustigt förslag. Idioti på hög nivå!

Anders Troberg sa...

De kan ju börja med att säkra upp sitt OS. Tekniska lösningar är bättre än juridiska.

Dessutom, det är min dator och jag betalar för min uppkoppling. Är det då inte min rätt att låta den ingå i ett bot-nät om jag vill? Jag är medveten om att de flesta inte vill det, men principfrågan handlar om rätten att ingå i ett bot-nät. Ska man hårddra det så är SETI-projektet och det där proteinsekvensprojektet där folk donerar CPU-tid till CPU-tidskrävande analyser också ett botnät.