2010-02-21

Höj portot NU!

Jag stör mig en aning på dessa klämkäcka vykort från Posten som säger "snälla se till så jag kan komma fram med bilen hela vägen till din fula brevlåda så jag slipper gå 30 cm genom en plogvall som kommunen plöjt upp senaste halvtimmen".

Nu har jag ju tackat nej till reklam, men fortfarande måste jag ju kunna tillgodose mig exempelvis all obligatorisk Super-Viktig kristen samhällsinformation, samt kommunens faktura-avgifter för att tömma det sopkärl de plogat in i en snöhög som skulle få Keops att bli lika grön av avund som en spyfärdig miljöpartist bakom en etanoldriven SL-buss, eller för den delen lika grön som den regnskog som plöjts ned för att framställa drivmedlet till densamma. Men det där ska jag irritera mig över vid ett senare tillfälle.

Visserligen har jag gått ur svenska kyrkan, men de har ju fortfarande en hel del som ännu inte orkat gå ur, och när jag räknar efter har jag betalt tiopotenser mer som slapp oj-jag-är-visst-med-i-kyrkan än som guldpirat. så de borde ha råd att betala ett högre porto för de där extra 30 centimetrarna till min brevlåda.

För övrigt är det 30 centimetrar till mitt sopkärl också, och jag kan lämna luckan öppen så kan posten kasta extremistisk religiös propaganda direkt där istället utan att behöva gå ur bilen.

Tacka vet jag piratpartiet, de skickar sina mail digitalt istället. Men förståndighet räknas inte som viktig samhällsinformation. Vilket det inte är. Att skapa ett förnuftigt samhälle är kontraproduktivt för de som styr.

Höj portot med en spänn om det behövs, det borde innebära att denna 30cm breda snövall som tar 2 sekunder att gå över, med ett medel av 10 onödiga brev, skulle innebära 70 spänn, vilket för den klämkäcka post-tanten innebär 126000 kronor per timme. Det är det väl nästan värt?

Orkar inte korrläsa, sorry. Nu ska jag ut och skyffla fram resten av min miljöbil, som inte går på nyskövlad regnskogs-etanol utan är en hybrid och därmed miljövänlig på Riktigt. Amen

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

surgubbe sa...

Kom just på att jag borde satt rubriken till "skott-pengar på post-tanter".
fast det hade säkert varit för långsökt.

Christer sa...

Jag känner mig lite småsugen på en sur kommentar om att om det nu bara är 30 cm så kanske det inte är så j-a svårt att göra en liten lucka för postlådan, men det är upp till dig att göra hur du vill med den saken.

Har du tänkt på att snigelpost är ungefär den enda möjlighet vi har till anonym kommunikation numera?

Kanske inte så himla bråttom att höja portot då?

surgubbe sa...

Christer: det är bredden på den. höjden är nån meter eller så. jag har nu skottat fram ett hål genom den så hon kan gå igenom den och halverat tiden till 1 sekund och därmed besparat posten 63000 spänn per dag, så de kanske inte behöver höja portot.

Problemet är att hon inte brukar bli nöjd med det utan vill slippa gå ur bilen, vilket gör att jag måste skotta fram betydligt mer. Har skottat fram nån meters bredd nu, tog en halvtimme att hacka igenom isen. Sen ska jag få fram min egen bil också.

Jag har ringt en plogtraktor, det hade dock fullt upp, men skulle höra av sig. Jag tror det kan gå på en femhundring extra att få bort framför brevlådan, men som sagt, det är det värt med tanke på pengabesparingarna, och då kanske jag inte missar nån viktig information imorgon.

Snigelpost rockar ur integritetssynpunkt. Tror vi kan skippa portohöjning och istället lägga på lyxtaxering pga okränkt mänsklig rättighet, eller nåt. No worries, de hittar nog på nåt.

Är bara inne och värmer mig en sväng, ska ut och fortsätta tills jag blir klar, ser fram emot att läsa övriga kommentarer framåt småtimmarna.

Christer sa...

Okej, jag ger mig. Det är syndast om dig i hela världen. ;-)=

surgubbe sa...

Åh Tack!
Fick bort hela snövallen med hjälp av tredje partslösning. Har fått ny snövall idag också, men din värmande kärleksfulla kommentar kommer att smälta bort den som valfläsk i en stekpanna.