2009-04-24

Pirathund

Jag var ju ute och skulle gräva en grop åt andra, men hade hunden med mig och han tog första steget och grävde en grop. Solidariskt och modigt då han riskerar att bli dömd som hjärnan bakom hela illdådet. For the record måste jag understryka att jag inte på något sätt sade åt honom att gräva. Jag pekade bara ner på marken och ställde en oskyldig fråga "Vad är det där?", efter en stunds grävande undersökning svarade hunden "En grop!" fast på hundspråk.

Och, ja, jag fyllde igen gropen så jag är medskyldig. Men när jag ändå hade en grop att fylla igen tog jag tillfället i akt och kastade först i ytterligare en piratpotatis (jag hade inte någon domare i bakfickan).

När jag kom tillbaka såg jag Unni Drougges blogg, och tänkte att med de miljoner jag stulit genom att odla piratpotatis kunde jag gott och väl ha råd med en paypaldonation, sagt och gjort!

Huka er gubbar, det finns många farliga kärringar i bloggosfären, här är mina favoriter idag, utan inbördes ordning eller beundran: 1 2 3 4 5 6

Och, ja, jag vet att jag suger på att länka, men jag är i gott sällskap, jag får iallafall till bättre tags.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

SOLIDARITET!

Jag tänkte vara lite solidarisk idag

Solidaritet är ju inne igen.

Nu är det arbetsmarknadsstöd jag tänker på. Arbetslösheten är visst undantaget som bekräftar regeln och det enda som är på väg uppåt i det här landet.

Häromdagen såg jag entreprenören Johan Hål von Einstein eller vad han heter sitta i ett debattprogram och säga till några ledsna arbetslösa flickor från Borås att de skulle sluta gnälla om att de inte får jobb och istället åka runt i hela världen, våga satsa och typ starta nästa facebook-succe eller nåt. Ja, varför gör ni inte det för? Är ni lata?

Någon annan sa att man inte skulle hitta på pseudo-jobb som att gräva en grop och fylla igen den igen. Det var då det gick upp ett ljus och jag funderade, "varför inte"?

Så idag ska jag vara solidarisk med alla arbetspolitiska insatser, och hitta på nåt onödigt och dumt.

Antingen ska jag ut i trädgården och gräva en grop för att sedan fylla i den igen.

Eller så blir jag domare och håller en jävig rättegång som man får göra om igen.

Eller så gör jag en kombination som Tomas Norström gjort och gräver en grop åt andra och faller själv däri. Några advokater som solidariskt vill ramla i samtidigt? Vem erbjuder sig att solidariskt fylla i gropen sen? Av rent solidariska arbetspolitiska skäl då förstås.

Eller så gör jag tvärtemot Tomas Norström och gör något vettigt istället och läser några vettiga bloggar om det hela: 1 2 3 4

Eller en mindre vettig: 1

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

2009-04-23

JÄV-la domare!

Domen mot de fyra mörkhyade personer som dömts för tillgängliggörande av negerkultur har fällts i tingsrätten. Ja, jo, big surprise!

Domaren, som är medlem i Ku Klux Klan, påstar att hans medlemskap inte på något sätt skulle innebära jäv, även då han håller med om att domen var alldeles för hård och även då kollektiv bestraffning är typ liksom inte helt ok enligt svensk lag, men en av de jävlarna hade ju ärvt pengar från sitt farfar som ägde ett knäckebrödsplantage, och dels för att alla hade liknande hudfärg.

Domen kommer att överklagas till högsta domstolen, där nämdemännen är ännu högre än de klappträn som satt i rätten och sov cannabisruset av sig medan de tog emot allehanda mutor från KKK.

Dra åt helvete, har jag inte varit sur innan så blir jag nog det nu!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

PS: Ni som är upplysta inom lag och rätt, vänligen berätta om jag gör mig skyldig till hets mot minoritetsgrupp om jag genom överkokt [väl dold] sarkasm ger mig på idioter, eller om de i själva verket utgör majoritet, och därmed är lagligt. :DS

2009-04-22

Hemfridsbrottsförsäkring

Idag blev jag lite nyfiken, eller snarare rädd. Vi har massa släktingar och vänner och bekanta som bor hos oss. De använder mitt bredband, eftersom det såg väldigt fånigt ut när de försökte hänga upp sin 3G-mojäng i en hängampel. Jag blev dock lite orolig. Tänk om nån av dem har nåt oursprungligt verk på sin laptop!? Jag törs inte fråga vad de har på sin laptop eller ens vilket IP de fick, det är ju integritetsintrång.

Jag ringde mitt försäkringsbolag och frågade om de stod för rättegångskostnader vid hemfridsbrott, och om det isåfall även gällde IPRED-trackaserier. De sa att det inte skulle vara några problem, det gällde alla mål som kunde gå till tingsrätt och hovrätt och nån annan rätt. Upp till 100 timmar ombudskostnader. Det gällde dock inte "småmål", men vi kom fram till att upphovsrätt förmodligen leder till arkebusering och därmed inte innefattas i begreppet "småmål".

Så, med andra ord. Släktingar och vänner är fortfarande välkomna hit! Jag är försäkrad!

Jag har aldrig tyckt så bra om försäkringsbolag som nu

Ring ert bolag och kolla att ni också är rätt försäkrade!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Tänk på barnen, stöd din lokala videobutik!

Nu blev det akutblogg pga oroväckande nyheter.
Jag fick precis höra att en bekants lokala videobutik skulle läggas ner.

Jag blev förskräckt och frågade honom "Men, var ska du nu köpa ditt snus nu?"

Men, fel av mig, det var inte därför han var ledsen. jag hade glömt att han slutat snusa, och det var godistillgången han var orolig för.

Jag oroar mig mest över att han över huvud taget har slutat snusa. Piratjäveln. Hur ska det gå för tobaksbranschen!?
ATT SLUTA SNUSA ÄR STÖLD!!!
Tänk på barnen!!!

Känner du någon i din bekantskapskrets som slutat snusa, anmäl honom genast till AntiSlutaSnusa-byrån, det skall jag göra!

Förhoppningsvis får vi en sockerskatt till stånd snart. Jag hoppas verkligen att en stor del av den skatten kommer tobaksbolagen till godo. Tänk på alla tobaksodlare. Tänk på deras barn!

Tänk att folk har så svårt att fatta. Allt i verkliga livet blir ju så lätt att fatta när man drar paralleller till upphovsrättsindustrin. Vi måste se till att folk inte slutar konsumera tobak! Kontrollera mera!

Tänk på barnen!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Ett ljus i slutet av tunneln? ICKE!

Det är inte slutet av tunneln. Det är ett sketet värmeljus från LIDL i Brüssel.

Många har nu uppmärksammat att den nyfranska uppochnedvända internetgiljotinen ej kommer med i telekompaketet. Det sätter 138:an stopp för. En svensk tiger, eller inte! Men inte är kriget mot mörkret vunnet än bara för det. Inte ens slaget. Låt er inte luras, fortsätt att kämpa! Prata med politiker i Sverige och EU. Odla piratpotatisar och basilika! Förklara allt för bekanta, vänner, obekanta och ovänner! Förklara för era föräldrar att Piratpartiet inte betyder att man måste fildela dåliga amerkanska filmer, man får vara med ändå!

Jag fortsätter mina outtröttliga försök att jävlas med utvalda offer i de elaka branscherna, och eftersom jag inte har ett självspelande piano får jag försöka plinka en ABBA-låt manuellt på ett olicensierat piano. Ja, det är förbannat svårt att betala för sig ibland. Intressant url förresten, har du lånat gammelgäddans skrivmaskin?

Nästa inlägg blir nog "Hur man bestraffar en gädda". Jag har funderat på att gå till biblioteket och låna ARN och memorera den utantill och rabbla upp den. Eller så hittar jag på nåt annat. Förslag?

May the force be with you!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2009-04-19

Jag försöker gå ur moderaterna, men det går inte!

Japp, jag försöker gå ur moderaterna som en del av vad som skulle vara ett intressant experiment, men jag misslyckades.

Detta beror i huvudsak på att jag misslyckas att bli medlem. Jag försökte ansöka på nätet, men kortbetalningen funkade inte. Inte med nåt kort. Jag försökte till och med med mitt hemköpskort. När inte det heller fungerade försökte jag med deras betaltelefonnummer och möttes av en elak spärrton. Och i växeln svarar de inte heller.

Om nån moderat som läser detta kan på nåt trixigt sätt få in mig som medlem vore jag glad, jag lovar på heder och samvete att jag genast ska gå ur igen. Jag försöker bara bevisa att det är lika lätt att bli moderatmedlem som piratmedlem, det är inte kostnaden, utan engagemanget det hänger på. Men jag failade totalt eftersom moderaterna är såpass teknikfientliga att de inte ens klarar av att ha en fungerande medlemshantering. Så att ja, tyvärr står det 1-0 till Kenta i svammeltävlingen. Det ÄR lättare att bli medlem i piratpartiet än hos moderaterna.

Dock så är det dyrare att vara pirat, moderaterna kostar 100 spänn per år, vilket är vad jag (snål som jag är) betalar som guldpiratmedlem per månad. Ska vi säga 1-1 mellan päronen och äpplena, eller ska vi krydda med ett ruttet lingon?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2009-04-17

Filmbranschen firar, solidariskt

Ok, det här skrev jag egentligen i fredags, men jag kom av mig, och i lördags var jag på demonstration. Idag har jag ingen ursäkt så jag klämmer iväg den:Filmbranschen firar idag att TPB i första instans blev fällda för... nåt, vad det nu var

Och för att visa svenska folket hur bra det är att svenska folket slutar tanka gratis film på Internet, bjuder filmbranschen nu på film man kan tanka gratis på Internet. Det lät ju ... smart

Man kan ju vara glad att inte detsamma händer när nån blir dömd på riktigt av en riktig domstol i ett riktigt mål, typ våldtäkt eller misshandel, för då hade kanske folk... reagerat.

Hursom, så värst gratis är inte filmerna. Att bura in 4 teknikintresserade martyrer ett år kostar oss svenskar iallafall 3 miljoner, sen betalar även staten en del av deras advokater (men bara åt de av piratmiljardärerna som är och alltid har varit utfattiga). Den av de åtalade som inte varit delaktig hade visst ärvt lite pengar, så de dömde att böterna skulle betalas solidariskt och dömde honom också. Om inte annat blev han delaktig nu då han sponsrar dem retroaktivt, och därmed blev även han till slut, med tingsrättens hjälp, medskyldig till att driva en legal site.

Nåväl, egentligen tänkte jag skriva nåt surt, sarkastiskt och eventuellt elakt, men jag kommer inte på nåt.

Vi får se vad som händer, Pontén döljer inte sin hybris speciellt bra när han går ut och säger att alla operatörer ska lyda hans minsta infall även om det bryter mot lagen. Tyvärr för honom verkar en hel del operatörer föredra att skydda sina kunders integritet, exvis ephone, alltele, net at once och givetvis bahnhof. Det blir kul att se hur man över huvud taget ska följa en lag som säger man ska lämna ut information som andra lagar förbjuder att man har.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2009-04-05

Skit också

Förlåt förlåt!
Det verkar som att jag förväxlat statistiken i min förra blogg.Grafen var visserligen för 1:a april, och visade en kraftig trend uppåt, men det den visade var varken ökade biobesök, inhandlade ljudböcker eller hyrda personligt ingraverade bautastenar, utan var visst en graf över det ökade motståndet mot alla dumma lagar som införs mot svenska medborgare. Så tokigt det kan bli ibland.
Förlåt, jag borde ha sett det, jag kan bara försvara mig med att säga att jag trodde att alla svenskar som var emot dumma lagar redan var medlemmar i piratpartiet. Fel av mig, jag ber om ursäkt.
Dessutom verkar jag ha tappat bort den riktiga statistiken som tydligt visar att svenskar fr. o m 1:a april spenderar 200% av månadslönen på musik, film och ljudböcker och köar för att vara med i programmet "lyxfällan". Nån som har den statistiken tillgänglig? Eller har jag bara drömt? Säg inte att jag bara drömt?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

De hade rätt igen!

Enligt färsk statistik jag nyss blivit tilldelad tyder allt på att gänget Henrik Ponten på Scenen Är Död Igen AB, Jim Keiser på Cops4Hire and Brothers, Monique på Flying Sparrow Unlimited och Danowsky på CAPSLOCK und Partners GMBH trots allt hade rätt. Folk fullkomligt gick man ur huse och strömmade mot biograferna samtidigt som de köpte massa ljudböcker och satte i sina portabla grammofonskivspelare. Och allt detta bara på grund av en sån enkel åtgärd som att ge utländska bolag polisbefogenheter i Sverige: Skåda själv så ser ni att upphovsrättsgrafen talar sitt tydliga språk:Visst är det det fantastiskt att se så här svart på vitt hur pass rätt de trots allt hade?


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2009-04-01

Jag gick på ett Aprilskämt

Det var ju fasen också. Jag brukar klara mig, men i år åkte jag dit redan på tredje länken jag fick idag.
Och det var ingen mindre än Aftonbladet som lurade mig. Lite patetiskt kanske, men visst, samtidigt så pass roligt att jag måste berätta det för alla.

Jag reagerade inte på den urfåniga rubriken med nybakta Aftonbladet-ord, jag reagerade inte på all miss- och icke-information. Jag reagerade inte på skribentens pubertala förnedrande ton mot omvärlden. Nej, jag reagerade inte ens på när skribenten uttryckligen skriver i artikeln att han är den första att erkänna att han inte har en aning om vad han skriver om, och dessutom fullständigt skiter i det.

Inte ens när skribenten pga vad som ska likna en kraftig testosteronförvirring i slutet lyckas inflika att han fått ordentlig skäggväxt och man ser på bilden att han är len som en bäbisrumpa fattar jag att det hela är ett skämt

Jag tycker att Aftonbladet och Johan Hakelius borde få årets journalistpris för att på ett så pass trovärdigt sätt driva med sig själva. Mer sånt! Kul!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,