2009-03-23

Välkommen till Bodströmsamhället!

Eller, välkommen till bloggosfären kanske man skulle säga?

Inte illa jobbat av en teknisk idiot, men eftersom du erkänner det själv ska jag inte mobba dig mer för det. Däremot måste jag erkänna att det var smart av dig att lägga din blogg utanför Sveriges gränser och därmed lättare kunna lyssna av och spåra alla som kommenterar din blogg via FRA. Glöm inte att upphovsrättsskydda din blogg om du inte redan gjort det så man inte kan citera de framtida dumheter du kommer att kläcka ur dig utan att få en IPRED-polis knackandes på dörren.

Men, det kan bli kul! Kan du få ut fler politiker ut i världen? Du är bevisligen långt ifrån ensam där att inte förstå dig på det här med Internet, men du är nog den första som öppet erkänner det. Pluspoäng för dig! Jag skulle föreslå ett krav att alla politiker vet vad de fattar beslut om, men samtidigt är jag realist. Men kom igen, lite bättre kan ni? 51% skulle jag nöja mig med.

Hur som helst, kul att se dig online, och åter igen: Välkommen! Livet är hårt och kritiskt här ute i den verkliga världen, jag föredrar dock att hälsa dig välkommen på mitt vanliga diplomatiska sätt utan att vara mer elak än nöden kräver!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2009-03-16

Yrkesval

Hej kära dagbok.

Jag har tagit lite ledigt, även om jag har svårt att låta bli att jobba. Men just idag har jag iallafall fortsatt med mitt projekt att fixa i ordning i källaren. Samtidigt funderar jag på framtiden. Vad jag ska göra och så.

Jag tror det är nyttigt att stanna upp ibland. Se vad man vill och vad man kan. Så, jag har målat lite igen. Återigen har jag dammsugit först, kommit på att jag borde slipa, och sen kommit på att jag borde spackla först.

På grund av mitt källarprojekt har jag lärt mig en hel del om mig själv, som kan hjälpa mig i valet av framtida sysselsättning.

Jag gör saker i fel ordning
Jag målar in mig i ett hörn
Jag ställer till mer än vad jag rättar till
Jag har ingen aning om vad jag pysslar med
Jag lär mig inte av mina misstag
Jag blir sur när nån klagar
Jag vägrar att rådfråga expertis

Så vad tror ni, med de kvalifikationerna, nog fan skulle jag kunna få jobb som topp-politiker? Rösta på mig!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2009-03-11

Uppgradera till FRA Vista pga säkerhetsrisk!

Det har riktats kritik mot FRA lagen. Igen. Vilket är förvånande med tanke på hur finputsad den blivit. Satmaran försöker förklara bristerna, och jag tror jag förstått

Det verkar som att en ny version av FRA skall komma. På grund av säkerhetsrisk. Det är bra att folk förbättrar och utvecklar hela tiden. För vårt eget bästa, som är hemligstämplat. Som jag förstår det kommer lagen isåfall att finputsas ytterligare, sa att den isåfall endast avlyssnar trafik som antingen:

  1. originerar i utlandet och har destination i sverige
  2. originerar i utlandet och har destination i utlandet
  3. originerar i sverige och har destination i utlandet
    eller
  4. originerar i sverige och har destination i sverige

övrig trafik omfattas EJ!

För att ytterligare skydda integriteten kommer FRA endast att omfatta sånt som IPRED inte omfattar, och vice versa, och tvärtom, eller inte.

Så att alla ni som varken inte är terrorister, och inte heller inte är terrorister, och inte kommer att ha trafik som vare sig inte passerar sveriges gränser, eller inte kommer att inte hålla sig inom sveriges gränser, eller inte, har inget att frukta, eller inte.
Även ni som varken använder Internet eller inte, borde inte behöva kunna känna att ni inte är trygga.

Vad ACTA innefattar har jag ingen aning om, men om man delar upp allt i två delar och har tre lagar som tar varsin halva och en hela, borde resten inte påverkas nämvärt, så den kan vi nog frånse ifrån helt, eller inte.

Hur man än vänder sig har man röven fram, eller inte

När jag ändå håller på måste jag påpeka att DN och övrig gammelmedia har haft rätt hela tiden, bloggare är oproffesionella och får inte ens betalt för sina bloggar. HAX erkänner till slut. Så varför läser man bloggar egentligen? Vem vill läsa något som ingen elak kapitalist ligger bakom? Jag finner inget värde i det, eller inte.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

2009-03-09

Tips från FRA

FRA-Ingvar säger mer och mer kloka saker.

Han rekommenderar att man skyddar sin trafik som går över landsgränserna så den inte blir avlyssnad av signalunderrättelsetjänster, enligt artikeln ovan.

Andra har väl haft liknande idéer, men att just FRA vill försvåra för FRA är lite förvånande. Iallafall för mig som inte följt med så noga. Brukar han ha andra kloka idéer? Jaja, jag kanske är lite larvig. Självklart menar han nog inte att folk ska skydda det han vill lyssna av, utan bara sånt som ska över gränserna och kan betraktas som internationella hot. Man får väl ringa honom och fråga från fall till fall. Eller nåt.

Ingvars kloka uppmaning om hur man ska jävlas med signalspanare får sig dock en liten törn när han svävar på sina "atmosfäriska anomaliteter" (i dagligt tal "rosa moln") som tillsammans med vidareutvecklad teknik kan spåra oskyddad trafik i kabel. Vad menar han egentligen med oskyddad trafik i kabel? En skadad isolering som gör att Upplands eter fylls av vilsna ettor och nollor? Kanske det som ger upphov till norrsken, en oskyddad fiber i Uppland? Eller är det tvärtom? Nollorna är fyllda med eter? Mer atmosfäriska anomaliteter.

Det verkar dock som att han vill ha kvar datamaskinerna som nån sorts lotto-apparat, då de bara kan avlyssna en på miljonen i taget. Och i Sverige är vi ungefär 9 miljoner. Avlyssnar de 9 personer om dagen, så på ett år hinner de i princip bara avlyssna Jokkmokk. Jag har inte ens varit i närheten av Jokkmokk, men att de skulle hitta en terrorist där är väl lika stor chans som att vinna på lotto? Men rätt stor chans att de har norrsken.
Hursom, chansen att de råkar få in oskyldig trafik är så gott som obefintlig, och av det kan man ju lätt räkna ut att chansen att de skulle få in nåt skyldigt är ännu mindre, speciellt inte när Ingvar bett dem skydda sånt. Så, vad oroar sig folk för?

Hursomhelst förstår jag att han är besviken på alla FRA-motståndare som inte satt sig in i allt sekretessbelagt material. Det är dåligt av er. Skärp er!

Apropå lotto har FRA även en hemlig bas i Uppland, och man får inte fotografera i närheten av den, då blir man halshuggen eller liknande. Men det är hemligt var den ligger. Så, ni som vill ut och fotografera sparvar i naturen i Uppland, Have fun, det blir nog spännande! Vill ni inte riskera straff hänvisar han till valfri främmande makt (Ryssland, Google eller IFPI förmodar jag) som vet var exakt var man inte får fotografera, och de har förmodligen bra sattelitfoton de kan dela med sig av för säkerhets skull så ni inte går fel.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

2009-03-05

FUSK FUSK FUSK!

Visst är det för jävligt att ungdomarna inte bara använder Internet till fildelning, utan nu även till partidelning?
Och visst är det svårt att konkurrera med gratis. Jag läste till exempel Gudmundsons artikel helt gratis. Jag förmodar att han inte hade haft lika många läsare om han delat ut sina artiklar för 5 spänn styck på centralen.

Så, sluta fuska själv, Gudmundson! Ta genast bort dina artiklar från SvD:s websida!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,