2009-06-10

Pontén demonstrerar, Pontén har fått nog!

Pontén tycker inte om personangrepp, och försvarar sig med att han kollar andra människors sex-surfande i organisationens namn, inte sitt eget.

"– Vår blivande EU-parlamentariker har skrivit att jag personligen skulle kunna kolla andra människors sex-surfande. Det är befängt och helt snurrigt. De bygger upp en osann hotbild som de klistrar på min person. Det jag gör är i organisationens namn, jag driver inte detta i egen sak."

IDG

Ok, låt gå för det, även om ursäkten "jag bara följde mina order" fick mina tankar att ta en snabb utflykt till Nürnberg. De tankarna stoppades i tullen på tillbakavägen, man måste Acta sig för hur man associerar.

Men om man nu inte ska gå på personer bakom en organisation, borde det väl gälla båda sidor?
Alltså, borde man isåfall inte även sluta trackasera personer bakom, framför och brevid TPB med tingsrätter med mediabranschens ojäviga kompisar som domare, kronofogdar och påhittade straff för medhjälp till icke utredda brott?

Man borde kanske istället ge sig på det verkliga "brottet", dvs organisationen som sysslar med det påstådda brottet istället, dvs svenskarna, eller som organisation populärt benämnt "Sverige"?
Organisation mot organisation!
Antipiratbyrån mot Sverige!
Fair?

Det är iallafall lovande att Pontén inte tycker man ska gå på privatpersoner utan måste respektera deras integritet. "Jag vill inte springa och gömma mig." säger han till och med. Han är nog inte den jag trodde var så pass hård och rak IPRED-motståndare. Men där ser man. Jag börjar gilla grabben. Jag tycker om folk som fortfarande står upp för den privata integriteten, trots att ledande politiker inte vill göra en hel generation till brotslingar, utan helst samtliga medborgare.

Jag tror att jag ska försöka mig på att tanka den där dåliga harry potter-filmen (känd från spectrial och som jag redan sett på legalt sätt) nu, i egenskap av svensk, inte privatperson förstås. Skicka stämningen till:
  • Sverige
  • c/o Hans Majestät Konungen
  • 100 00 STOCKHOLM

PS: här är för övrigt en ratsit-länk till ett organisationsnummer som absolut inte får förväxlas med personen med samma personnummer och adress :DS

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Cornucopia sa...

Skojar du? Är Antipiratbyrån en enskild firma?

Lars Holmgren sa...

Nu kom en tanke upp hur kan man bli dömd för medhjälp till ett brott om man inte någon blivit fälld för huvudbrottet

Mickeh1962 sa...

Vi har en rättvisa som blivit allvarligt sjuk !
Diagnosen är korruption och en släng av rättsröta.

http://www.totalskandal.se

surgubbe sa...

@Cornucopia nja, det finns även en ekonomisk förening nu
http://www.ratsit.se/7696076996
vilket funkar betydligt bättre än att ha firman i sitt eget personnummer om man vill skylla på den.
han uppgav dock inte vilken av dem han menade.