2009-05-15

Jag har en vän

Ja, faktiskt har jag en vän. Han har ett bra jobb idag, jag har själv jobbat med honom länge, tyvärr inte nu längre då vi har gått skilda vägar av andra anledningar.

Han är en väldigt vettig person. Men han gjorde något besynnerligt för länge sedan. Redan när vi började jobba tillsammans hade han skaffat TAXI-körkort. Jag undrade vad farao han skulle ha det till, då han jobbade med något helt annat. Jo, han ville vara säker på att om nåt skiter sig kan han iallafall snabbt få jobb som taxi-chaufför för han sa att taxi söker alltid folk. En liten försäkring. Jag vet att han är jäkligt duktig och kan nog få vilket jobb han vill, men ok, det kan ju vara vettigt ändå. Ifall ifall. Detta var typ 20 år sedan. Han kör fortfarande inte taxi, och kommer nog aldrig att göra det.

Nu är den där finansgrisen ute och nafsar överallt. Det är öken överallt. Det finns inga jobb och folk får sparken. Total misär. Arbetsföra människor går utan jobb. Det finns inga jobb nånstans. Samhället rasar.

Tja, det var det om det. Vad ska man säga?

Och nu över till nåt helt annat. Jag såg på TV häromdagen och det verkar som att Taxi Stockholm har problem att hitta folk och nödgas till och med använda TV-reklam för att locka till sig chaufförer. Det verkar vara extremt svårt att få tag på arbetskraft i dagens läge. Attans synd att min vän redan har jobb. Men ifall ifall, så ska jag tipsa honom.

Fast. Nu när jag läser min egen blogg så här i efterhand verkar det hela lite skevt. Har jag missat nåt?

Jag föreslår att vi inrättar någon instutition som kan förmedla arbete mellan arbetsgivare och arbetstagare. Kan det vara en bra idé? Vi kan kalla den kort och gott "arbetsförmedlingen" eller nåt. Bra idé? Det borde sätta stopp både för arbetslöshet och brist på arbetskraft i ett enda nafs!


Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

0 kommentarer: