2009-04-24

SOLIDARITET!

Jag tänkte vara lite solidarisk idag

Solidaritet är ju inne igen.

Nu är det arbetsmarknadsstöd jag tänker på. Arbetslösheten är visst undantaget som bekräftar regeln och det enda som är på väg uppåt i det här landet.

Häromdagen såg jag entreprenören Johan Hål von Einstein eller vad han heter sitta i ett debattprogram och säga till några ledsna arbetslösa flickor från Borås att de skulle sluta gnälla om att de inte får jobb och istället åka runt i hela världen, våga satsa och typ starta nästa facebook-succe eller nåt. Ja, varför gör ni inte det för? Är ni lata?

Någon annan sa att man inte skulle hitta på pseudo-jobb som att gräva en grop och fylla igen den igen. Det var då det gick upp ett ljus och jag funderade, "varför inte"?

Så idag ska jag vara solidarisk med alla arbetspolitiska insatser, och hitta på nåt onödigt och dumt.

Antingen ska jag ut i trädgården och gräva en grop för att sedan fylla i den igen.

Eller så blir jag domare och håller en jävig rättegång som man får göra om igen.

Eller så gör jag en kombination som Tomas Norström gjort och gräver en grop åt andra och faller själv däri. Några advokater som solidariskt vill ramla i samtidigt? Vem erbjuder sig att solidariskt fylla i gropen sen? Av rent solidariska arbetspolitiska skäl då förstås.

Eller så gör jag tvärtemot Tomas Norström och gör något vettigt istället och läser några vettiga bloggar om det hela: 1 2 3 4

Eller en mindre vettig: 1

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: