2010-07-21

Nu har de satt sin sista potatis!

(originalpublicering 2009-04-21)
För jag har nämligen satt min. Med ont uppsåt.

Jag kände för att hitta på nåt kriminellt, och det där med att piratkopiering av film och musik är stöld är så tråkigt och luddigt, så jag tänkte höja ribban och försöker hamna högre på straffskalan. Det där med att de förlorar pengar på piratkopiering har ju ingen lyckats bevisa. Jag har nu kommit på ett brott som man betydligt lättare kan bevisa skadan av.

Jag har fräst upp ett potatisland i trädgården, och idag satt min första potatis. Jag har köpt det ursprungliga verket, och med jorden som medbrottsling ämnar jag nu skapa kopior. Jag kommer att gratis dela med mig till vänner och bekanta och bjuda dem på piratpotatis. På så vis stjäl jag nu från lokala affären, ica, nisse svenssons potatisodling i knäckebröhult, eu och förhoppningsvis från svenska staten. Detta eftersom ingen längre kommer att köpa originalpotatisar. Äta måste man ju, men se på dåliga filmer måste man inte.

Jag uppmanar fler att följa mitt exempel! Sprid piratpotatisar omkring er!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,


PS: det finns väl ingen lag som säger att kommunen får stänga av mitt vatten om jag använder för piratkopiering av potatis, va? :DS

---
fotnot: jag måste bekänna att jag ljög lite, jag hittade ingen potatis hemma så jag satte en gul lök och hoppas på placebo-effekten. jag ämnar genast korrigera detta så fort jag får tag på en äkta potatis

Nu har jag varit i lokala affären och införskaffat ett flertal ursprungliga verk.
hur djupt ska man sätta dem för att de ska gro? Jag menar det vore pinsamt om man bara åkte dit för "förberedelse till tillgängliggörande av potatis", jag vill åka dit så det sjunger om det!
---
update 2010-07-21: jag har nu hållt på med denna illegala verksamhet sen 2009-04-21
nu kommer jag att åka dit, men jag skall gå rakryggad till fängelse!!! Det var kul så länge det varade.

21 kommentarer:

Jonas sa...

Hittade en sida som ger tips om potatis odlning: http://www.vaxtkraft.nu/index.php?page=tips&tipid=7

Hm, vad har jag gjort mig skyldig till nu? Medhjälp till anstiftan av förberedelse av exemplarframställan av rotfrukt?

Robert sa...

Tror du det funkar med att så potatis i blomlåda? har inte mycket till trädgård...

gummisnodd sa...

Jag lolade D:

ベリグレン・ロベルト sa...

Lite tveksam till potatis i balkonglåda. Frågan är om jorden blir tillräckligt djup. Ett bättre tips är piratsallad eller piratbasilika. Örtkryddor är ju sjukt dyra i affären. Gratis är godare!

surgubbe sa...

Oj! Tack för alla tips, kära medbrottslingar. Speciellt tips som gör att vi kan sprida kriminaliteten även till de som inte har en tomt till förfogande.

Med lite tur kan vi även lura minderåriga att odla piratbasilika. Det vore ju underbart, för vi kan ju inte kriminalisera en hel generation.


Om nån törs kan ni okynnesplantera piratkopierade rädisor i blomlådan hos nån myndighet, och sen ringa weibulls och skvallra så kommer de och gör tillslag och stänger ner hela myndigheten och konfiskerar deras... kaffemaskiner, eller vad det nu är de har på myndigheter.

Blg sa...

Jag tror inte du anar hur hårfint från sanningen du (tyvärr) är:
http://hejdagmo.se/2008/12/03/percy-schmeiser-motets-anteckningar-fran-ostersund/

Hypochondria sa...

Nu känner jag mig lite tryggare. Jag gjorde risotto i måndags på ett recept jag stulit från någon på nätet. Jag har gått med magont i två dagar nu, men det känns genast lite bättre när jag ser att jag inte är ensam om att stjäla andras arbete.

För övrigt ett bra sätt att illustrera det absurda med rättighetsreglerad information oavsett om det är kultur eller kunskap. Eller som i ditt fall, högst konkreta ting.

Det är först under de senaste tio åren som samhället har börjat kretsa kring kunskap och information på ett sätt det aldrig tidigare gjort. Det är först nu folk inser hur galet det är. Det kommer att ta ett bra tag innan alla kan släppa stöldanalogin, men det känns som att vågen är på väg att tippa över nu. Vi är i en brytpunkt. Förbannad spännande.

surgubbe sa...

Blg: tack för din länk, jag törst dock inte kolla den. Tanken var att mitt inlägg skulle vara överdrivet och skrämmande, men inte allt för nära sanningen. Du skräms. Ni som törs kan ju kolla och återkomma.

surgubbe sa...

Hypochondria: "förbannat spännande". Japp. Ungefär som när doktorn ringer och säger man har 50% chans att överleva sin operation. Man sitter och blir alldeles till sig i trasorna och knaprar popcorn. Personligen gillar inte jag när saker är så spännande. Så tråkig är jag, och det står jag för.

Robert sa...

@blg

Det där var fan något av det hemskaste jag har läst, och då är ajg inte ens för ekologisk odling.

Hypochondria sa...

surgubbe: Du får tolka in vad du vill i uttrycket "förbannat spännande". Jag hade nog också klarat mig utan denna fars, men samtidigt så känner jag optimism, trots min bittra personlighet. Jag är nämligen övertygad om att vinna detta. Detta tillsammans med min kärlek till att säga "vad var det jag sa" gör att jag till och med kan känna en liten glädje över utvecklingen som nu sker.

ベリグレン・ロベルト sa...

Nu har jag också startat en liten piratodling! Riktade in mig på lite mer exotiska grödor som avokado och kiwi. Tveksamt om det blir nån frukt, men jag är glad om jag får ett par små palmer att ställa i fönstret. Lagligt inhandlade krukväxter är ju så dyra.

http://yamaeda.blogspot.com/2009/04/dont-copy-that-kiwi.html

Oscar Swartz sa...

Se till att inte Monsanto eller annat bolag har patent på genen på sättpotatisen. Då får du nämligen inte spara potatisar och sätta i jorden nästa år. Du måste betala ny årlig licens för att behålla dina egna potatisar.

Och se till att inte grannens licenspotatis sprider sig in i ditt land och hydridiserar med din egen potatis, då kan du åka dit för patentintrång. Det finns nämligen en "antipiratbyrå" som åker runt och tar prover på vad som växer i böndernas jordar. Jag skrev om det i Rapsodlare och fildelare i Computer Sweden.

ulf_pirat sa...

hm det är modigt att odla potatis idag. vi får se hur länge man får ha sex med vem man vill och göra nya människor, finns patent på människan?

Antagligen finns den något företag någonstans som anser sig ha patent på människor.

Anonym sa...

Vad tröttsamt med liknelser som inte träffar rätt. Som isskåpen och nu potatis. Odla gärna din egen potatis och gör för all del din egen is. Varken potatisodlare eller isgubbar bryr sig om det. Men gör också då din egen musik. Det skulle inte musikerna heller ha något emot.

Cornucopia? sa...

Cred skall du ha Surgubbe, för att kläckt idén över ett år före mitt blogginlägg om krukavgifterna.

Det är ju till och med så att när man köper sin lök eller sin potatis (från en trädgårdsaffär iaf) eller fröer, så kan man till och med få råd om hur man bäst kopierar potatisen. Och på fröpåsar står det hur man skall gå till väga för kopiering.

Tänk om man en dag kunde få support i skivbutiken på hur man skall rippa sina CD- och DVD-skivor?

Cornucopia? sa...

ulf pirat, det finns patent på gener hos djur, som också finns hos människan (iaf en del människor). Bär du på denna gen är du ett levande patentintrång och borde bötfällas. Och fortplantar du dig och alltså sprider genen vidare (50%), då jävlar...

Monsanto har inte kommit dit. Än.

AquaVera sa...

Farligt,farligt. Av potatis kan man göra sprit.Man får inte göra sprit själv. Inte ens för eget bruk.

Du kan riskera att bli anmäld för anstiftan till hembränning.

harfagre sa...

Värt att nämna för er som avser ägna er åt knöl-ripping är att ni ska se till att han ett bra råmaterial att arbeta med. Att använda potatisen på ICA istället för ordentlig sättpotatis är lite som att seeda en CAM-kopia på TPB: visst, det blir säkert potatis i mängd och parti men den låga kvalitén i förhållande till storleken kommer göra folk förbannade!

Sommartorparn sa...

Här är en obstinat jävel till som odlar sin egen potatis, väntar bara på att polisen på potatisodlarföreningens uppmaning ska komma och rycka upp dem med blast och allt, sen blir det bojor, finkan och tinget, basta!!

Christer sa...

:-(

Nej jag ogillar inte ditt inlägg men vafan man måste väl få vara lite sur?