2009-04-22

Hemfridsbrottsförsäkring

Idag blev jag lite nyfiken, eller snarare rädd. Vi har massa släktingar och vänner och bekanta som bor hos oss. De använder mitt bredband, eftersom det såg väldigt fånigt ut när de försökte hänga upp sin 3G-mojäng i en hängampel. Jag blev dock lite orolig. Tänk om nån av dem har nåt oursprungligt verk på sin laptop!? Jag törs inte fråga vad de har på sin laptop eller ens vilket IP de fick, det är ju integritetsintrång.

Jag ringde mitt försäkringsbolag och frågade om de stod för rättegångskostnader vid hemfridsbrott, och om det isåfall även gällde IPRED-trackaserier. De sa att det inte skulle vara några problem, det gällde alla mål som kunde gå till tingsrätt och hovrätt och nån annan rätt. Upp till 100 timmar ombudskostnader. Det gällde dock inte "småmål", men vi kom fram till att upphovsrätt förmodligen leder till arkebusering och därmed inte innefattas i begreppet "småmål".

Så, med andra ord. Släktingar och vänner är fortfarande välkomna hit! Jag är försäkrad!

Jag har aldrig tyckt så bra om försäkringsbolag som nu

Ring ert bolag och kolla att ni också är rätt försäkrade!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: