2009-04-17

Filmbranschen firar, solidariskt

Ok, det här skrev jag egentligen i fredags, men jag kom av mig, och i lördags var jag på demonstration. Idag har jag ingen ursäkt så jag klämmer iväg den:Filmbranschen firar idag att TPB i första instans blev fällda för... nåt, vad det nu var

Och för att visa svenska folket hur bra det är att svenska folket slutar tanka gratis film på Internet, bjuder filmbranschen nu på film man kan tanka gratis på Internet. Det lät ju ... smart

Man kan ju vara glad att inte detsamma händer när nån blir dömd på riktigt av en riktig domstol i ett riktigt mål, typ våldtäkt eller misshandel, för då hade kanske folk... reagerat.

Hursom, så värst gratis är inte filmerna. Att bura in 4 teknikintresserade martyrer ett år kostar oss svenskar iallafall 3 miljoner, sen betalar även staten en del av deras advokater (men bara åt de av piratmiljardärerna som är och alltid har varit utfattiga). Den av de åtalade som inte varit delaktig hade visst ärvt lite pengar, så de dömde att böterna skulle betalas solidariskt och dömde honom också. Om inte annat blev han delaktig nu då han sponsrar dem retroaktivt, och därmed blev även han till slut, med tingsrättens hjälp, medskyldig till att driva en legal site.

Nåväl, egentligen tänkte jag skriva nåt surt, sarkastiskt och eventuellt elakt, men jag kommer inte på nåt.

Vi får se vad som händer, Pontén döljer inte sin hybris speciellt bra när han går ut och säger att alla operatörer ska lyda hans minsta infall även om det bryter mot lagen. Tyvärr för honom verkar en hel del operatörer föredra att skydda sina kunders integritet, exvis ephone, alltele, net at once och givetvis bahnhof. Det blir kul att se hur man över huvud taget ska följa en lag som säger man ska lämna ut information som andra lagar förbjuder att man har.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

0 kommentarer: