2009-03-11

Uppgradera till FRA Vista pga säkerhetsrisk!

Det har riktats kritik mot FRA lagen. Igen. Vilket är förvånande med tanke på hur finputsad den blivit. Satmaran försöker förklara bristerna, och jag tror jag förstått

Det verkar som att en ny version av FRA skall komma. På grund av säkerhetsrisk. Det är bra att folk förbättrar och utvecklar hela tiden. För vårt eget bästa, som är hemligstämplat. Som jag förstår det kommer lagen isåfall att finputsas ytterligare, sa att den isåfall endast avlyssnar trafik som antingen:

  1. originerar i utlandet och har destination i sverige
  2. originerar i utlandet och har destination i utlandet
  3. originerar i sverige och har destination i utlandet
    eller
  4. originerar i sverige och har destination i sverige

övrig trafik omfattas EJ!

För att ytterligare skydda integriteten kommer FRA endast att omfatta sånt som IPRED inte omfattar, och vice versa, och tvärtom, eller inte.

Så att alla ni som varken inte är terrorister, och inte heller inte är terrorister, och inte kommer att ha trafik som vare sig inte passerar sveriges gränser, eller inte kommer att inte hålla sig inom sveriges gränser, eller inte, har inget att frukta, eller inte.
Även ni som varken använder Internet eller inte, borde inte behöva kunna känna att ni inte är trygga.

Vad ACTA innefattar har jag ingen aning om, men om man delar upp allt i två delar och har tre lagar som tar varsin halva och en hela, borde resten inte påverkas nämvärt, så den kan vi nog frånse ifrån helt, eller inte.

Hur man än vänder sig har man röven fram, eller inte

När jag ändå håller på måste jag påpeka att DN och övrig gammelmedia har haft rätt hela tiden, bloggare är oproffesionella och får inte ens betalt för sina bloggar. HAX erkänner till slut. Så varför läser man bloggar egentligen? Vem vill läsa något som ingen elak kapitalist ligger bakom? Jag finner inget värde i det, eller inte.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: