2009-03-09

Tips från FRA

FRA-Ingvar säger mer och mer kloka saker.

Han rekommenderar att man skyddar sin trafik som går över landsgränserna så den inte blir avlyssnad av signalunderrättelsetjänster, enligt artikeln ovan.

Andra har väl haft liknande idéer, men att just FRA vill försvåra för FRA är lite förvånande. Iallafall för mig som inte följt med så noga. Brukar han ha andra kloka idéer? Jaja, jag kanske är lite larvig. Självklart menar han nog inte att folk ska skydda det han vill lyssna av, utan bara sånt som ska över gränserna och kan betraktas som internationella hot. Man får väl ringa honom och fråga från fall till fall. Eller nåt.

Ingvars kloka uppmaning om hur man ska jävlas med signalspanare får sig dock en liten törn när han svävar på sina "atmosfäriska anomaliteter" (i dagligt tal "rosa moln") som tillsammans med vidareutvecklad teknik kan spåra oskyddad trafik i kabel. Vad menar han egentligen med oskyddad trafik i kabel? En skadad isolering som gör att Upplands eter fylls av vilsna ettor och nollor? Kanske det som ger upphov till norrsken, en oskyddad fiber i Uppland? Eller är det tvärtom? Nollorna är fyllda med eter? Mer atmosfäriska anomaliteter.

Det verkar dock som att han vill ha kvar datamaskinerna som nån sorts lotto-apparat, då de bara kan avlyssna en på miljonen i taget. Och i Sverige är vi ungefär 9 miljoner. Avlyssnar de 9 personer om dagen, så på ett år hinner de i princip bara avlyssna Jokkmokk. Jag har inte ens varit i närheten av Jokkmokk, men att de skulle hitta en terrorist där är väl lika stor chans som att vinna på lotto? Men rätt stor chans att de har norrsken.
Hursom, chansen att de råkar få in oskyldig trafik är så gott som obefintlig, och av det kan man ju lätt räkna ut att chansen att de skulle få in nåt skyldigt är ännu mindre, speciellt inte när Ingvar bett dem skydda sånt. Så, vad oroar sig folk för?

Hursomhelst förstår jag att han är besviken på alla FRA-motståndare som inte satt sig in i allt sekretessbelagt material. Det är dåligt av er. Skärp er!

Apropå lotto har FRA även en hemlig bas i Uppland, och man får inte fotografera i närheten av den, då blir man halshuggen eller liknande. Men det är hemligt var den ligger. Så, ni som vill ut och fotografera sparvar i naturen i Uppland, Have fun, det blir nog spännande! Vill ni inte riskera straff hänvisar han till valfri främmande makt (Ryssland, Google eller IFPI förmodar jag) som vet var exakt var man inte får fotografera, och de har förmodligen bra sattelitfoton de kan dela med sig av för säkerhets skull så ni inte går fel.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentarer:

Liffon sa...

För att spinna vidare på analogin om lotto vill jag påpeka att chansen att någon vinner är tämligen nära ett. Alltid finns det ju någon som kan vara terrorist?