2009-02-18

Nu ska de få se på uteblivna intäkter!

Idag är jag lite sur och tänkte ägna mig åt civil olydnad av ett hittills oskådat slag, samt uppmaning till detsamma. Jag kommer därmed förmodligen att göra mig skyldig till medhjälp till underlättande av tillgängliggörande av rättvisa.

Jag har nämligen kommit på hur filmbolagen förlorar pengar, de har råkat berätta det under rättegången. Det är enkelt att göra, de förlorar nämligen pengar varje gång man INTE köper en plastskiva utan tillgodoser sig verk på annat sätt.

Jag är dock för lat för att hålla på att tanka ner filmer, utan sätter helt enkelt på TV:n istället. Jag räknar med att orka slötitta igenom 5 filmer idag, vilket kostar dem 67 kronor styck om jag hörde rätt. Det blir 335 kronor på en dag. På en månad blir det c:a 10050 kronor. På ett år blir det 120600 kronor. Nu vet jag inte om jag ska för rättvisans skull dra av tv-licens och liknande från detta?

Om vi kan få ihop 8291 personer som sitter och toktittar på TV innebär detta en förlust på en miljard om året för dem, det borde svida lite va?

Sen är det bara och vägra stänga av TV:n tills filmbolagen vaknar och ber om ursäkt för sin dumhet.

Så, idag ska jag alltså INTE köpa 5 DVD-filmer

Är jag ännu surare imorgon ska jag INTE gå på bio 5 gånger. Jag måste dock tänka mig för då detta även skulle drabba Taxi-branschen med kanske 3-4000 kronor. Å andra sidan hade miljövännerna prisat mig för att jag INTE åkt taxi tur och retur 5 gånger. Så vi får se. Använd gärna kommentarsfältet för att samordna hur vi inte ska samåka i taxin. Skriv även vilka filmer ni inte ska se och på vilken biograf ni inte kommer att gå imorgon.

Skrik förresten gärna till om ni vet att det ska spelas nån Björn Ulvaeus-låt på radion. Jag gillar honom generellt, men han ska också få sig en läxa.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

panthysteri sa...

Om du dessutom sjunger ABBA-låtar hela dagarna så berövar du dem på STIM-pengar, och kanske om du har nån bekant som är lite musikalisk av sig och kan kompa på gitarr - så kan ni släppa ut en "cover" av alla ABBA-låtar på nätet, och då innebär det en förlorad lyssning, varje gång nån lyssnar på er cover istället för "the real deal"

Liffon sa...

Jag kan stolt meddela att jag INTE har sett filmen Bolt på bio idag. Detta beror dock främst inte på något så ädelt som ett upproriskt sinne, utan har till största delen sin grund i att den, i alla fall på den aktuella biografen, inte erbjöds i annan form än en förkastligt dubbad variant. Då syftar jag inte på originalversionen av filmen, det vill säga den i vilken rösterna är på engelska, utan en sådan där någon synnerligen osympatisk herre (eller dam) har suttit och läst in motsvarande repliker på svenska!

Jag råkade i fällan på Pixars senaste film, Wall-E, som inte alls var något vidare på svenska och jag tänker inte riskera en dylik upplevelse igen.

Upprörd blir jag. Nästan som arg. Eller lite irriterad. Purken.

Sur.

xor sa...

Haha ;D Askul initiativ :)