2009-02-26

IRL

Ok. IRL eller AFK? Peter Sunde sade för ett par dagar sedan att han föredrog uttrycket AFK, då han tycker att Internet är på riktigt. Jag har alltid använt IRL och menat utanför nätet. Jag har nog haft fel.

Jag har funderat på saken och till slut kommit fram till att nätet är på riktigt. Nätet är IRL. Man kan ju tycka att när företag får massa rättigheter på nätet som de aldrig skulle fått IRL så borde nätet inte vara på riktigt, men jo, nätet är på riktigt. Er integritet bor ju där. Ni är grundlurade.

Kära medborgare, eller numera medbrottslingar, er integritet är på nätet, och nätet är kränkt, således även er integritet. Är ni på riktigt så är Internet på riktigt. Beatrice Ask är inte någon boss man kan hoppa på huvudet på och klara sig till nästa level. Det går inte att skjuta blixtar på Warner bros. Inte rulla tunnor på Sony. Inte kasta massa trolldomar Universal. Bossarna är på riktigt.

FRA och IPRED vann första ronderna. Om man förlorar kommer man inte till nästa level. Vi måste spela om. Göra om. Starta om. Så gör man när man inte är IRL. "Oj, jag dog visst, shit!", eller "Oj, jag tappade min integritet, shit!"

Fast, IRL brukar man faktiskt starta om. Typ om man försöker göra köttfärssås, och istället för köttfärs råkar man av misstag pula ner kattlådan i stekpannan. Då kastar man skiten och gör om från början. Eller hur? Så gör man IRL. Iallafall hade jag gjort så.

Är man politiker och råkar steka innehållet i kattlådan tar man bara en nypa basilika och kör vidare och kallar det IPRED2 eller FRA2. Så gör man inte IRL.

IRL betyder således numera saker som händer i verkliga livet, utanför politikernas buggiga tetrisspel.

IRL är på nätet, och utanför. IRL är överallt. Men. Hur får vi in IRL till regeringen och riksdagen?
I länder där allt går på tok IRL brukar det alltid bli nån sorts kupp och man börjar om. Typ en militärkupp eller nåt. Nu har vi ju ingen militär i sverige, så, vad gör vi? Går AFK?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: