2009-02-18

Egentligen borde man sluta mobba Roswall

Ursäkta, jag fick verkar ha fått skrivklåda idag. Det kan komma fler.

Men folk stör sig på att Åklagaren inte har koll på IT och tycker det är konstigt. Varför egentligen? Och att han säger Jully istället för Juli tycker folk är roligt. Men så säger man i rätten för att folk ska skriva ned det han läser upp rätt, så det är väl bra att han iallafall gör en sak rätt?

Och självklart har han inte koll på IT, hade han haft det så hade han väl inte åtagit sig uppdraget att försöka förbjuda IT? Då får man stå ut med att åklagaren inte har koll.

Det är inte konstigare än att om man skulle försöka förbjuda Islam skulle man inte direkt ta en bokstavstroende Muslim till åklagare, utan snarare ragga upp nån banjospelande hillbilly som inte kan skilja på islam och hinduism, men som kan säga Jully

Så, sluta tycka att det är så konstigt

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer:

opassande.se sa...

Snackade med en kompis igår om det där -- att sparka uppåt går väl an, men när man på något vis har övertaget... Då blir det ju mobbing istället.

oldtimer-gamer sa...

"självklart har han inte koll på IT"?
Hmm, låt mig se nu. Håkan Roswall är alltså "IT-åklagaren" - tingrättens specialist på datarelaterade brott.
"åklagare Håkan Roswall i Stockholm som är specialiserad på datarelaterad brottslighet." (Nerikes Allehanda, 2001)

Inte för att man för den skull bör mobba honom, men kräva hans avsked är väl ändå rimligt. Det är ju trots allt våra skattepengar som avlönar honom.

Tuss sa...

Jag tycker att det är rimligt att attackera Roswalls offentliga roll, eftersom den är just offentlig. Det är när man riktar in sig på personen Roswall som det börjar gå mot mobbing, i synnerhet eftersom den är ointressant för nästan alla. Det är ju inte personen som driver målet, utan rollen Roswall, åklagaren. Vilken av dem som hånen riktar sig mot är väl lite oklart försås, men jag skulle luta åt att det är den offentliga personen snarare än den privata.

Mycket av det roliga i det offentliga hånandet kommer sig nog av att Roswall (den offentlige) trots allt är en roll med makt och prestige, och inget är ett så klassiskt stoff i skämt som drivande med överheten. Jämför exempelvis med gamla Bellman-skämt.

Glenn sa...

Om man valt att arbeta som "IT-åklagaren"(tm) så får man nog acceptera att folk dels förväntar att man ska ha i alla fall grundläggande kompetens inom IT-området, och även att man blir en offentlig person.

Att skriva att han är inkompetent är väl f.ö ingen mobbing när det stämmer ? det är snarare ett konstaterande att våra skattepengar försvinner rätt ner i avloppet som vanligt.