2008-10-26

Eftersom politikerna ändå är ute och cyklar...

Eftersom politikerna ändå är ute och cyklar med IPRED1 å så, så tänkte jag plinga klockan för att undvika att krocka med dem på nästa lika oupplysta cykelväg...

Jag tycker de kan införa CYKELRED1.

Det finns så mycket folk i vårt land som cyklar runt utan cykelhjälm. Jag tycker att cykelhjälmstillverkarna bör kunna få utdrag med adresser på alla som har cykel. Så de kan göra en cykelräd. Knacka på hos alla registrerade cykelåkare mitt i natten och få göra husrannsakan efter cykelhjälmar.

Nu finns det ju inget bra register för cykelåkare, men eftersom en IP-adress inte heller kan knytas till en person förstår jag inte problemet utan ser inga hinder där heller. Om de inte kan få rätt adress kan de ju ta ett helt cykelstråk i taget. Precis som FRA. Tillåt exempelvis DBS utföra trackasserier mot svenska folket, gata efter gata!

(För de oinsatta är DBS allmänt kallat "Dåren Bakom Styret" men har inget med Fredrik Reinfeldt att göra, utan en cykeltillverkare, och den förstnämnda håller säkert på med cykelhjälmar lika mycket som den sistnämnde håller på med demokrati. DBS är ett utländskt företag, likt Warner Bros, men gör fortfarande bra produkter. Vid närmare undersökning verkar DBS även tillverka cykelhjälmar, vilket gör jämförelsen med Reinfeldt tämligen haltande)

Tills vi hörs igen: Cykla lugnt ute på trafikstråken, storebror ser dig och högerregeln gäller! Utan hjärna behöver man ingen cykelhjälm. Utan hjärna behöver man IPRED. Har man hjärna är det IPREN som gäller, ej att förväxla.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , ,

2008-10-22

Nej

Jag läste just satmarans analyserande sammanfattning av läget på politiken och nätet. Läs den.

Titeln på mitt inlägg är ett svar på frågan om alliansen skämtar. För nej, kära du, humor är ett utslag av intelligens.

Men iallafall: wohoo, alliansen ska ut på nätet. Kul, det där med Internet var ingen fluga som gick över. Inte demokratin heller. Även om alliansen försökte slå två flugor i en smäll.

Liksom... de är nyfikna på väljarna? Ja? Old fucking news, varför tror ni de ville avlyssna er in the first place liksom? Sen upptäckte de till sin förvåning att folk inte gillade att bli avlyssnade så de kanske ska fråga istället.

Chockerande att folk inte vill bli avlyssnade, verkligen. Och nej, politikerna svarar inte på dina mail, de är nyfikna på vad du tycker, men varför ska de bemöda sig att svara röstboskapet? Var snäll kossa mu och rösta och var glad och låt nu myndigheterna göra det som är bäst för dig!!!

De ska engagera människor och vitalisera dödköttet inom partiväsendet. Det sista köper jag, men hallå, människorna är redan engagerade i politiken. Det vore ju rätt tufft om även politikerna engagerade sig en aning. Ut på nätet är en bra början. Välkommen till verkligheten, var inte rädda, även om det förmodligen kommer att innebära död och förintelse för fortsatta insnöade oinsatta beslut. Vet ni vad ni ger er in på, eller är ni er vana trogen och hittar på saker utan att undersöka fakta först?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , ,

2008-10-06

De har stoppat FRA-Lagen, attans!

Jaha, tack för det justitiedepartementet!
Bra timing liksom.
Just när Reinfeldt med uttröttningsmetoder nästan lyckats få svenska folket med dess politiker att tycka det är OK att FRA får kopiera alla svenskarnas Internettrafik till sina avlyssningsstationer, går stollarna på justitiedepartementet ut och hotar dem med böter och fängelse om de inte ber om lov först! Vad skulle det vara bra för? Vad? Hur tänker de?

De som tagit en djupare fundering över saken kanske kan ge klarhet, jag reagerade bara instinktivt och det ryckte i bloggfingret. Vad säger rick ,opassande och projo när regeringskansliet sätter käppar i hjulet för FRA? Finns det nåt kryphål i lagen? Eller någon annan som har ett bra förslag på nåt annat nålsöga man kan försöka få FRA-kamelen genom ?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

2008-10-04

Vill du starta om nu?

Dags för uppdatering!
Du måste starta om bilregistret [JA] [Nej]

Liksom ditt Windowsoperativsystem behöver även bilregistret och FRA-lagar uppdateras titt som tätt när buggar eller nya hot uppdagas, eller när nån vill dölja nåt.

Jag har upptäckt att skillnaden mellan Windows och FRA är man kan uppgradera och starta om sitt Windows från början hur ofta man vill.
Likheten är att det bara blir sämre och sämre varje gång.
FRA är nu bara i version 2.0, ungefär motsvarande Windows Vista, samma skit, bara lite rundare hörn och segare. Låt oss stanna där, för guds skull!

Bilregistret däremot är kvar på DOS 6.22 ungefär, så saker är förhållandevis vettiga och svart-vita.

Men... Bilregistret har ett antivirus från 1900-talet, då skyddet var riktad mot de då gällande hoten. De var då exempelvis LSD, PLO, GAY och givetvis OST. Exakt varför 1900-talets beslutsfattare var rädda för ost vet jag inte, förmodligen av samma anledning som dagens beslutsfattare är rädda för sanningen, som det visserligen också är hål i. Det verkar visst saknas motiveringar på spärrorden i bilregistret.

Tiderna har förändrats. Ingen är rädd för bögar längre. Det finns nu andra hot, och fler treställiga bokstavskombinationer som väcker anstöt. Ska vi samla ihop en lista till bilregistret, och denna gång med motivering till varför det väcker anstöt?

FRA - står för Försvarets Radio Anstalt (har för övrigt inget med varken försvaret eller radio att göra, utan kommer förmodligen framledes döpas om till Fredrik Reinfeldts Anstalt, men bokstäverna förblir desamma)
FBI - motsvarighet till FRA i grannlandet
KGB - motsvarighet till FBI i grannlandet
SVD - motsvarighet till grannlandets Pravda
USA - fanns visst redan med som stötande ord då de även tidigare försökt tvångstyra små länder med svaga ledare
SDM - rödgrön röra. jag önskar dock att miljöpartiet inför trängselskatt i trafikstråken, annars måste vi bygga "förbifart-FRA"
NYA - som i nya moderaterna. Typ som gamla, fast nyare
JAN - som i Jan Björklund

och jumboplatsen:

INGVAR - Ingvar Åkesson får som vanligt inte vara med. Denna gång på grund av antalet bokstäver.

Kan ni komma på fler vi kan lägga på listan, och motivera?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2008-10-02

en frusen orkester

Som satmaran säger, nä, Ingvar fick inte vara med och koka soppa på sin rostiga spik även om han vill följa med strömmen, den spiken sitter väl redan i kistan.

Trafikstråken gnisslar mot den felande felan i den osynkade orkestern, dirigenten är en marionett styrd av västgående taggtrådar, och det är svenska folket som står för fiolerna, men de sitter fastfrusna. Antingen av skräck eller osund likgiltighet.

Kul att de numera tokiga tenorerna i bloggosfären gör sitt för att överrösta mediabruset i gammelmedia.

Tack för ordet och all uppmuntran.

Ni som inte hänger med i mina förvirrade inlägg kan kolla på lite roliga bilder istället, det ska jag göra.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,