2008-09-30

blir ni aldrig nöjda?

Kära imbeciller till oförstående FRA-motståndare: Blir ni aldrig nöjda?

Nej, tydligen inte.

Nu har de ju trots protester gått er till viljes och gjort om i princip hela lagen. Ändå skriker ni om att inget ändrats. Vadå, allt har ju ändrats!

FRA får ju inte längre lyssna på trafik, utan bara på trafikstråk. Lagen är ju teknikneutral, så som bonus får de inte heller lyssna av er telefon, bara era telefonsamtal. Och i förlängningen lär ni inte behöva oroa er för era brev heller. De lär ju absolut inte få läsa era brev, bara brevpapprena ni skrivit på. Och givetvis inte era hem, bara era rum. De får med andra ord knappt lyssna på nåt alls. Så vad gnäller ni om?

Dessutom får inte FRA längre själva bestämma vilka stråk/samtal/brevpapper/rum de ska få analysera, utan FRA kommer troligtvis delas i två delar där den ena bestämmer över vad den andra får göra. Med andra ord en helt separerad och neutral specialdomstol och en operativ del. Fast de skulle kanske kunna dela lokaler, då de kan ha en hel del kommunikation emellan sig. Kommunikation som inte bör avlyssnas. Och man kan spara personalkostnader om de jobbar deltid på båda ställena. Återigen en lyckad symbios. Storebrors högra hand vet precis vad den vänstra gör, trots att de båda har fått tummen ur.

Ni, svenska folket, har dessutom fått en hel delegation med glada politiker som är lika grundlurade som ni är. Snacka om folklig representation! Och så säger folk att bloggosfären inte åstadkommit nåt.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2008-09-09

Vad man inte mår dåligt av vet man inte om

Sociogram i all ära. de behövs visserligen för att kunna skydda våra afganska trupper mot dålig falafel, men sociogram borde inte få framställas av vem som helst och framförallt inte offentliggöras!

Terroristdemokraterna som vill störta vår väl fungerande diktatoriska regim har på sin oreglerade och oregistrerade site avslöjat följande föga chockerande, men inte förvånande fakta, vilket vi helst hade sluppit att den godtrogna allmänheten känt till.

Detta har alltså kartlags med hjälp av en icke av myndigheten godkänd sociogramprogramvara, gjord av en amatörmässig förrädare med kunskaper föga överstigande FRA:s egna experter. En intelligent människa som regimen ännu inte lyckats knyta till sig. Detta är den fakta som ocensurerat sluppit ut på Internet. Se själva om ni inte tror mig.


Ja, vem vill inte det, men har inte högskole-eleverna lärt sig nåt av himmelska fridens torg i vårt systerland? Var försiktiga på Internet, kära studenter!

  • På skatteverket letar de efter nya jobb.
Föga förvånande. , men eftersom de enligt sociogrammet inte kvalificerar sig för hederligt arbete tröstar de sig med att porrsurfa runt, och läcker information till den diffusa ryska hotbilden . Tragiskt men sant.
  • De okristna på försäkringskassan vill att alla ska gå ut ur svenska kyrkan, jag förstår ej varför dock. Även de letar efter nytt jobb, helst utanför Sverige, helst i London.

Och sist men inte minst.

  • FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, vill forska djupt i en tonårsmorsas förehavanden.Dock högg de nog lite i sten. Förmodligen har de bara sökt lite snett på google. Jag tror absolut att de inte vill sluta att frenetiskt tugga sin nikotin.

Visst får man reda på mycket intressant fakta med lite sociogram? Men vore det inte, såsom jag och Fredrik Reinfeldt tidigare så klokt proklamerat, bättre om vi lade locket på och slutade granska myndigheterna, och istället lät den direkta motsvarigheten råda? Vi som folk har väl rent mjöl i påsen? Tänk på vad Einstein sade. Relativitetsteorin och allt det där.

Tills staten återfår kontrollen, borde åtminstone myndigheterna inte ligga mer än ett par steg efter både terrorister och fria hederliga människor och installera någon programvara för att omöjliggöra sociogramisering eller vad det nu kan heta. Givetvis bör sådan fri programvara förbjudas för hederliga människor. Jag tror mer och mer på att ett sådant intrång vore lätt att införa när man ser bevis efter bevis på hur pass flexibla våra lagar är.

Detta är så pass integritetskränkande att det bara borde få utföras av staten! Sköter staten sig ordentligt nu har vi kanske chans att ställa upp som nästa värd för OS och bränna hela BNP:n på ett bräde bara på svartkrutet vid invigningen. Det vore väl ballt?

Kom igen nu, svenska folket, det handlar om lite prioritering bara!

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , ,

2008-09-08

Heja pressombudsmannen

...Eller i detta fall kvinnan. För vi ska väl vara jämlika? Bara för att, åtminstone.
Hursom, vem skulle kunna uttrycka vårt problematiska dilemma bättre än Yrsa Stenius?
Självklart kan inte politiker sitta overksamma ifall gammelmedia, i tätt inofficiellt samarbete med de helt genomruttna och elaka människorna på piratebay, ser till att offentliga uppgifter offentliggörs utan att vare sig den svenska staten eller hollywood får in en enda spänn i arvode, eller ens, i dagsläget, får ta del av FRA-avlyssnad information om vilka svenska medborgare som tagit del av informationen och därmed anses vara avvikande och bör skjutas? Vad skulle isåfall vara nästa steg? Att samtliga politikers klavertramp skulle offentliggöras och att Sverige skulle internationellt klassas som den totalt havererade nation den är med uteslutande totala misslyckanden till politiker? Nej, bevare mig vilken misär! Vi måste hjälpa till att lägga locket på!
Jag efterlyser bättring bland folket. Rätta er in i ledet!

Istället för att följa aftonpressens uppmaning och tanka ner den officiella utredningen digitalt helt gratis: Gör som det är skrivet i den heliga skriften. Begär utdrag, och lämna kollekt som alla andra rätt-troende.
Det enda abret i sammanhanget är miljön. Visserligen en totalt ovidkommande petitess i sammanhanget, men ändock en ack så viktig parameter för att lura röstboskapet, åtminstone de pärontuggande miljöfjantarna, på sin sida. Därför föreslår jag helt enkelt att aftonbladets anhängare liksom jag genast begär ett utskrivet utdrag av hela den illa skötta utredingen, men samtidigt prutar ner priset till 75 KR och skänker 25 KR till något av förenta nationernas miljöräddande regnskogsprojekt, och tankar ner utredningen digitalt. På så vis kan vi samtidigt som vi tar del av de offentliga uppgifter, som vi som svenska folket egentligen vore totalt ointresserade av om inte gammelmedia lyft upp informationen i brist på riktiga silikonfyllda nyheter från någon reality show, dessutom rädda en stor del regnskog, förmodligen åtminstone motsvarande den mängd av återvunnen kapitalistisk direktreklam som dessa patetiska aftontidningar kräks upp och anser sig ha rätt att ta betalt för, som rent teoretiskt skulle ha räckt till att som en välplacerad brasklapp sätta hela rosenbad i brand.

Tycker ni, vilket ni förmodliget gör, att det är för många kommatecken i min blogg, kan jag hänvisa till att de är återvunna från både aftonbladet, riksdagen, regeringen, samt vår föredetta efterföljda grundlag.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

2008-09-02

VIKTIG UPPDATERING TILL ALLA TERRORISTER

Det har kommit till min kännedom att FRA kommer att använda så kallade sociogram vid signalspaningen (massavlyssningen tidigare känd som "massavlyssningen"). Om detta är sant vet jag ej, men jag har för säkerhets skull uppdaterat informationssidan med ett viktigt tillägg. Herr Klamberg har visserligen tillfrågat fler experter på sin blogg än vad regeringen har gjort, men det är inte alltid kvantitet som avgör.

Jag hoppas för övrigt att alla såg programmet på kunskapskanalen igår. Där klargjorde politiker och andra respektingivande personer att det minsann inte bara var de som ljuger gällande FRA-lagen. Och Ingvar Åkesson förklarade hur viktigt det var att man kallade avlyssningen för signalspaning för att inte vanligt folk skulle tro att det handlade om massavlyssning. Det är ju helt befängt att kalla det massavlyssning, ingen skulle ju orka lyssna på allt. Så jag är lika lite orolig som att ifall de skulle börja sprätta brev eller installera mikrofoner hemma hos mig. Det är ju osannolikt att de skulle orka sprätta alla brev utan att få blåsor, eller lyssna på min fru nån längre tid. Ingvar och hans kloka kompisar lärde oss mycket den kvällen och skingrade alla frågetecken.

Det var dock nån advokatsamfundsfjant som totaldissade allt. Jag förstår inte. Advokaters jobb är väl för farao att tolka lagen, och politikers att göra det så krångligt, förvirrat och svårtolkat som möjligt. I djurriket kallas detta för symbios, och jag tror lika mycket på Sverige som jag tror på laven på mina nedsågade björkar.
Ibland måste dock politikerna ta till sakkunniga när de stiftar lagar för att laven inte ska mutera till anarki, men jag anser inte att det behövs i detta fall.

Läs även andra bloggares inte lika intressanta åsikter om , , , , , , ,