2008-11-09

flexifuel och den siste mohikanen

Ok, nej jag irriterar mig inte bara på politikers beslut vad gäller integritetskränkande åtgärder.
Jag irriterar mig på alla korkade saker människor hittar på. Att det råkar slumpa sig så att det som regel är politiker som hittar på dem förmodar jag går att förklara med hjälp av avancerade kaosteorier, kvantmekanik samt ett och annat enkelspårigt trafikstråk.

Ett solklart exempel på när de inte har en enda levande mohikan i kanoten är väl när de försöker tänka på miljön. Visst det är ju skitbra att de försöker, inte bara för att få röster, det kan dessutom även i vissa fall som en bieffekt gagna vår miljö. Jag har dessvärre inget exempel på det, men det finns alltid undantag som bekräftar regeln.

Men... Flexifuel? Varför slipper flexifuel-bilar miljöskatter? Vari ligger motiveringen?
Hur ofta tankar de något som är klassat som miljövänligt? Om det är miljövänligt att skövla regnskog för att producera bränsle behöver vi kanske inte gå in på. Men vi kan göra det ändå, om nån orkar lyssna. Nehej, inte det, inte.

Jag menar, jag kan även dricka granbarrste, men inte fan slipper jag spritskatten på bolaget för det, och jag går dessutom fan så mycket längre på en liter sprit än vilken överviktig volvotraktor som helst. Dock vet jag inte hur långt jag går på en liter granbarrste. Förmodligen till närmsta sanitära anläggning.

Så, då är frågan, kan jag få slippa betala skatten på bolaget för att jag istället skulle eventuellt ibland kunna dricka grannbarrste? Hur ansöker man? Underlättar det om jag samtidig ansöker om bidrag för att skövla några irriterande granar jag har på tomten som ändå inte gör nåt annat vettigt än att absorbera koldioxid och försenar global uppvärmning? Till slut är den enda tomten som har granar jultomten, och de som har flest jultomtar på loftet har inga mohikaner i kanoten, och de som har flest tomma kanoter blir statsminister. Är det så framtiden ser ut? Eller nutiden? Vem är den siste mohikanen som lämnar kanoten?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: