2008-10-04

Vill du starta om nu?

Dags för uppdatering!
Du måste starta om bilregistret [JA] [Nej]

Liksom ditt Windowsoperativsystem behöver även bilregistret och FRA-lagar uppdateras titt som tätt när buggar eller nya hot uppdagas, eller när nån vill dölja nåt.

Jag har upptäckt att skillnaden mellan Windows och FRA är man kan uppgradera och starta om sitt Windows från början hur ofta man vill.
Likheten är att det bara blir sämre och sämre varje gång.
FRA är nu bara i version 2.0, ungefär motsvarande Windows Vista, samma skit, bara lite rundare hörn och segare. Låt oss stanna där, för guds skull!

Bilregistret däremot är kvar på DOS 6.22 ungefär, så saker är förhållandevis vettiga och svart-vita.

Men... Bilregistret har ett antivirus från 1900-talet, då skyddet var riktad mot de då gällande hoten. De var då exempelvis LSD, PLO, GAY och givetvis OST. Exakt varför 1900-talets beslutsfattare var rädda för ost vet jag inte, förmodligen av samma anledning som dagens beslutsfattare är rädda för sanningen, som det visserligen också är hål i. Det verkar visst saknas motiveringar på spärrorden i bilregistret.

Tiderna har förändrats. Ingen är rädd för bögar längre. Det finns nu andra hot, och fler treställiga bokstavskombinationer som väcker anstöt. Ska vi samla ihop en lista till bilregistret, och denna gång med motivering till varför det väcker anstöt?

FRA - står för Försvarets Radio Anstalt (har för övrigt inget med varken försvaret eller radio att göra, utan kommer förmodligen framledes döpas om till Fredrik Reinfeldts Anstalt, men bokstäverna förblir desamma)
FBI - motsvarighet till FRA i grannlandet
KGB - motsvarighet till FBI i grannlandet
SVD - motsvarighet till grannlandets Pravda
USA - fanns visst redan med som stötande ord då de även tidigare försökt tvångstyra små länder med svaga ledare
SDM - rödgrön röra. jag önskar dock att miljöpartiet inför trängselskatt i trafikstråken, annars måste vi bygga "förbifart-FRA"
NYA - som i nya moderaterna. Typ som gamla, fast nyare
JAN - som i Jan Björklund

och jumboplatsen:

INGVAR - Ingvar Åkesson får som vanligt inte vara med. Denna gång på grund av antalet bokstäver.

Kan ni komma på fler vi kan lägga på listan, och motivera?

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: