2008-09-02

VIKTIG UPPDATERING TILL ALLA TERRORISTER

Det har kommit till min kännedom att FRA kommer att använda så kallade sociogram vid signalspaningen (massavlyssningen tidigare känd som "massavlyssningen"). Om detta är sant vet jag ej, men jag har för säkerhets skull uppdaterat informationssidan med ett viktigt tillägg. Herr Klamberg har visserligen tillfrågat fler experter på sin blogg än vad regeringen har gjort, men det är inte alltid kvantitet som avgör.

Jag hoppas för övrigt att alla såg programmet på kunskapskanalen igår. Där klargjorde politiker och andra respektingivande personer att det minsann inte bara var de som ljuger gällande FRA-lagen. Och Ingvar Åkesson förklarade hur viktigt det var att man kallade avlyssningen för signalspaning för att inte vanligt folk skulle tro att det handlade om massavlyssning. Det är ju helt befängt att kalla det massavlyssning, ingen skulle ju orka lyssna på allt. Så jag är lika lite orolig som att ifall de skulle börja sprätta brev eller installera mikrofoner hemma hos mig. Det är ju osannolikt att de skulle orka sprätta alla brev utan att få blåsor, eller lyssna på min fru nån längre tid. Ingvar och hans kloka kompisar lärde oss mycket den kvällen och skingrade alla frågetecken.

Det var dock nån advokatsamfundsfjant som totaldissade allt. Jag förstår inte. Advokaters jobb är väl för farao att tolka lagen, och politikers att göra det så krångligt, förvirrat och svårtolkat som möjligt. I djurriket kallas detta för symbios, och jag tror lika mycket på Sverige som jag tror på laven på mina nedsågade björkar.
Ibland måste dock politikerna ta till sakkunniga när de stiftar lagar för att laven inte ska mutera till anarki, men jag anser inte att det behövs i detta fall.

Läs även andra bloggares inte lika intressanta åsikter om , , , , , , ,

0 kommentarer: