2008-09-08

Heja pressombudsmannen

...Eller i detta fall kvinnan. För vi ska väl vara jämlika? Bara för att, åtminstone.
Hursom, vem skulle kunna uttrycka vårt problematiska dilemma bättre än Yrsa Stenius?
Självklart kan inte politiker sitta overksamma ifall gammelmedia, i tätt inofficiellt samarbete med de helt genomruttna och elaka människorna på piratebay, ser till att offentliga uppgifter offentliggörs utan att vare sig den svenska staten eller hollywood får in en enda spänn i arvode, eller ens, i dagsläget, får ta del av FRA-avlyssnad information om vilka svenska medborgare som tagit del av informationen och därmed anses vara avvikande och bör skjutas? Vad skulle isåfall vara nästa steg? Att samtliga politikers klavertramp skulle offentliggöras och att Sverige skulle internationellt klassas som den totalt havererade nation den är med uteslutande totala misslyckanden till politiker? Nej, bevare mig vilken misär! Vi måste hjälpa till att lägga locket på!
Jag efterlyser bättring bland folket. Rätta er in i ledet!

Istället för att följa aftonpressens uppmaning och tanka ner den officiella utredningen digitalt helt gratis: Gör som det är skrivet i den heliga skriften. Begär utdrag, och lämna kollekt som alla andra rätt-troende.
Det enda abret i sammanhanget är miljön. Visserligen en totalt ovidkommande petitess i sammanhanget, men ändock en ack så viktig parameter för att lura röstboskapet, åtminstone de pärontuggande miljöfjantarna, på sin sida. Därför föreslår jag helt enkelt att aftonbladets anhängare liksom jag genast begär ett utskrivet utdrag av hela den illa skötta utredingen, men samtidigt prutar ner priset till 75 KR och skänker 25 KR till något av förenta nationernas miljöräddande regnskogsprojekt, och tankar ner utredningen digitalt. På så vis kan vi samtidigt som vi tar del av de offentliga uppgifter, som vi som svenska folket egentligen vore totalt ointresserade av om inte gammelmedia lyft upp informationen i brist på riktiga silikonfyllda nyheter från någon reality show, dessutom rädda en stor del regnskog, förmodligen åtminstone motsvarande den mängd av återvunnen kapitalistisk direktreklam som dessa patetiska aftontidningar kräks upp och anser sig ha rätt att ta betalt för, som rent teoretiskt skulle ha räckt till att som en välplacerad brasklapp sätta hela rosenbad i brand.

Tycker ni, vilket ni förmodliget gör, att det är för många kommatecken i min blogg, kan jag hänvisa till att de är återvunna från både aftonbladet, riksdagen, regeringen, samt vår föredetta efterföljda grundlag.

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , ,

1 kommentarer:

Olof sa...

Amen!

Tack för ett gott skratt.