2008-09-30

blir ni aldrig nöjda?

Kära imbeciller till oförstående FRA-motståndare: Blir ni aldrig nöjda?

Nej, tydligen inte.

Nu har de ju trots protester gått er till viljes och gjort om i princip hela lagen. Ändå skriker ni om att inget ändrats. Vadå, allt har ju ändrats!

FRA får ju inte längre lyssna på trafik, utan bara på trafikstråk. Lagen är ju teknikneutral, så som bonus får de inte heller lyssna av er telefon, bara era telefonsamtal. Och i förlängningen lär ni inte behöva oroa er för era brev heller. De lär ju absolut inte få läsa era brev, bara brevpapprena ni skrivit på. Och givetvis inte era hem, bara era rum. De får med andra ord knappt lyssna på nåt alls. Så vad gnäller ni om?

Dessutom får inte FRA längre själva bestämma vilka stråk/samtal/brevpapper/rum de ska få analysera, utan FRA kommer troligtvis delas i två delar där den ena bestämmer över vad den andra får göra. Med andra ord en helt separerad och neutral specialdomstol och en operativ del. Fast de skulle kanske kunna dela lokaler, då de kan ha en hel del kommunikation emellan sig. Kommunikation som inte bör avlyssnas. Och man kan spara personalkostnader om de jobbar deltid på båda ställena. Återigen en lyckad symbios. Storebrors högra hand vet precis vad den vänstra gör, trots att de båda har fått tummen ur.

Ni, svenska folket, har dessutom fått en hel delegation med glada politiker som är lika grundlurade som ni är. Snacka om folklig representation! Och så säger folk att bloggosfären inte åstadkommit nåt.

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Urban Cat sa...

Skrattar*

Kramer sa...

Skönt med lite ironi så här på morgon kvisten :-)

Daniel sa...

Läs själv vad du skrivit så inser du allt kan uppfattas som ironi

Dennis Nilsson sa...

Huuh, vilken utsökt ironi!

Bloggaren sa...

Ha, ha, ha!!! Det här var riktigt kul!
Bra, riktigt bra!
varma hälsningar Anders Widén, författare (bra ironi är riktigt svårt i skriven form).

surgubbe sa...

tack för alla kommentarer!
kul att folk förstår ironi. jag har varit lite orolig att folk inte förstått mina bloggar, men nu känns det ju motiverat att skriva fler inlägg.

tack igen, det värmde i höstmörkret!

Thomas Tvivlaren sa...

Tummen upp! :)