2008-08-24

Tvivlet sprider sig bland politikerna

Det är med sorgsna ögon jag ser att tvivlet på FRA-lagen nu även nått Carl Bildt, som i sin blogg efterlyser kompetens inom underrättelsetjänsten, och tycker att Sverige inte är kloka som står utan en sådan. Att de som styr Sverige inte är kloka är visserligen ingen nyhet, men varför gå ut officiellt och erkänna det på sin egen blogg?

Även andra föredettingar uttalar sig och erkänner sakligt hur arrogant och inkompetent politiker har betett sig i frågan.

Vart är Sverige på väg? Ska vi verkligen låta inkompetens och arrogans hindra lag och ordning? Är det så illa att våra politiker nu börjar att officiellt erkänna sina misstag? Vad är då nästa steg? Jag befarar demokrati och andra liknande påhitt.

Alltså, varför kunde inte svenskarna, om de nu tvunget ska behöva lägga sig i saker, nöja sig med den så solklara sakliga förklaringen som redat getts? Att FRA-lagen är till för att skydda oss svenskar mot utländska militära diffusa it-attacker mot Sverige, som inte involverar Sverige eller svenskar? Hur tydlig ska man behöva bli för att få med sig svenska folket? Om politikerna försöker skydda er mot hot som inte finns, varför bry sig? Och varför ska politikerna behöva bry sig? Hur mycket lögner ska egentligen behöva produceras innan ni ger er?

Det kan banne mig inte vara lätt att vara folkvald politiker och försöka få till stånd ett kontrollsamhälle i dagens Sverige. Så otacksamt...

Kolla gärna vad alla otrogna bloggare har för ointressanta åsikter mot , , , , ,

0 kommentarer: