2008-08-21

Det ÄR fullt möjligt!!!

Tvivlare, lyssna på experterna! Det ÄR fullt möjligt!!!

Jag tycker ånyo att vi trots de illvilliga protesterna mot den nödvändiga avlyssningen gör vissa framsteg med att vinna acceptans bland folket. Centerpartiet har gått ett steg längre än man skulle förvänta sig och har tillfrågat experter. Det finns enligt Centerpartiet till och med experter på FRA också.

Per Ankersjö skriver att Centerpartiet har träffat ett antal tekniska experter från IT-säkerhetsföretag, trådägare, operatörer och FRA. Utan att gå in på vem som sagt vad, kunde han säga att Centerpartiet dragit slutsatsen att det är fullt möjligt att separera svensk trafik (avsändare eller mottagare i Sverige) från transittrafik.

Jag har träffat ett antal IT-tekniker, filosofer, matematiker, psykologer, djurskötare och mentalvårdare, och utan att gå in på vem som sagt vad kan jag dra slutsatsen att det är fullt möjligt att Centerpartiet tror på vad de själva säger, samt att 1000 apor med 1000 skrivmaskiner inte skulle kunna komma på ett bättre förslag. Iallafall inte på samma korta tid.

Forskare på FOI tror att det skulle gå att gallra bort en stor del av internetkommunikationen, förutom epost. Så att så länge ni inte använder er av email, och har lite tur, är det fullt möjligt att ni inte blir felaktigt avlyssnade.

FRA-kritikern Federley som inte röstade nej till förra förslaget heller, tror att det är fullt möjligt att regeringen kommer lika ogenerat rösta igenom det nya sminkade förslaget. Vi får väl hoppas.

Centerpartiets försvarspolitiske talesman Staffan Danielsson säger att det bör vara tekniskt möjligt att hålla kommunikation där en svensk dator eller telefon är inblandad utanför spaningen, och att lagen skall fullföljas i allt väsentligt, iallafall tills vidare. Det är fullt möjligt att FRA brukar följa lagen i all väsentlighet.

Nu saknas bara att införa ett förbud så att utländska hot inte av ren lathet kommunicerar med varandra via en svensk server och därmed inte får avlyssnas, istället för att kryptera. Men det är säkert fullt möjligt att införa en sådan lag också.

Tänk positivt, och lita på experterna!

Läs även andra intressanta bloggares åsikter om , , , ,

0 kommentarer: