2008-06-08

inatt jag drömde

ok, jag kanske snarare dagdrömde, men jag gick upp jäkligt tidigt. men hursom. jag fick framtidsvisioner. en hel drös. ämnet är detsamma som vanligt. börjar kännas tjatigt. hur ett hot kan kännas tjatigt måste bero på nåt konstruktionsfel i människohjärnan. ja, det handlar om , häng med lite nu va?

händelserna utspelar sig i en tänkt framtid. tänkt ja... och det är regeringen och riksdagen och annat opålitligt folk som tänkt tankarna. och vår kära förstås, men han var lite mer realistisk i sina fantasier.
en av drömmarna var att jag satt framför tv:n och hade som en lydig medborgare precis konsumerat det obligatoriska informationsprogrammet från våra beskyddande myndigheter. nu var det dags för underhållning. programmet började. "välkommen till bigbrother, nu i SVT1" och sen en reklamblipp "presenteras i samarbete med , vi vakar över dig också, känn dig trygg". hursom. skräpet var inte obligatoriskt, så jag bytte till något annat.

en annan dröm utspelades på arlanda där jag kom tillbaka från en godkänd resa till några släktingar utomlands. i tullen överhörde jag några s.k. fritänkare. framtidens typ... hippies. jag försökte att inte gå för nära dem. en av dem åkte fast med motiveringen "vi såg nog på dina MMS du skickade hem till sverige att du rökte cigaretter på ibiza, du är ett yttre hot" varvid personen i fråga föstes in i buss till försvarets rehabiliteringsinstitut.

en tredje var ett reserverat telefonsamtal jag hade med samma släktingar. de bodde ju i ett land i den fria västvärlden, så det gällde att ha tungan rätt i munnen. så det blev mest utfyllnadssnack, och jag frågade om de läst toppnyheten i aftonbladet (det var nån kändis kusins moster som nästan hade fått en jordnöt i halsen, och trodde hon skulle dö). min släkting sa att nej, det hade de inte gjort, de hade uppgraderat sin ad och phishing-blocker i browsern och varje gång de försökte gå in på en svensk site kom det upp en ruta som sa något i stil med "din dator kan vara avlyssnad", vilket de iofs tyckte var en trygg finness. jag höll med, och så fort de orden kom ur min mun över den avlyssnade förbindelsen blev jag kallsvettig, slängde på luren, och sedan dess sitter jag gömd i en koja långt ut i skogen.

men men, det var ju bara en dröm. finns väl ingen risk för nåt sånt i sverige? sluta blogga massa propaganda nu och var lydiga medborgare!

0 kommentarer: