2008-06-10

alea acta est. hur funkar ett demokratiskt land?

hjälp mig nu med matten hörni, jag fastnade.

det verkar som hela 14% av folket tycker att de folkvalda gör rätt val i FRA-frågan enligt aftonbladet.

i en helt binär fråga där man bara kan rösta ja eller nej, och man befinner sig i ett demokratiskt land, borde det inte betyda att minst 50% tycker de gör rätt?

om folk hade använt tärning för att rösta borde det ha blivit 50% "rätt".

använder inte folk tärning när de trycker ja eller nej på aftonbladet?

kolla här och här

kan det vara så för jävligt att folk tänker?

har de folkvalda missat det isåfall?

även om de folkvalda hade varit tillsatta med tärning och aftonbladetbesökarna klickat med täring borde likförbannat 50% av politikerna statistiskt tyckt samma som folket som valt dem?

om de folkvalda varit till 100% tillsatta av terrorister som vill vårt land illa, och folket sedan hade tillfrågats i en fråga, och röstat om det med hjälp av tärning, hade likförbannat 50% av folket tyckt som politikerna.

om de folkvalda varit tillsatta med hjälp av tärning, och folket själva varit 100% terrorister, borde fortfarande 50% av befolkningen varit överens med politikerna.

men det är ju värre än så! 14% ?

om vi däremot skall uppnå 14% överrenstämmande, och vi i ett helt hypotetiskt exempel utgår från att politiker också är människor, borde det betyda att... och det är här jag börjar fippla med kvadratroten ur 14% (0.14) och får 0.37. betyder det att 37% av både politiker och folket är terrorister? isåfall vill jag nog flytta utomlands. räknade jag rätt nu? jag tror resten av mina uträkningar är korrekta iallafall.

min förhoppning är att endast 28% av politikerna är terrorister, och att folket röstar med tärning, eller att 100% av politikerna, och 14% av folket är terrorister.

eller är det så att 28% av folket är terrorister och politikerna tänker med en tärning?

jag tror inte politikerna tänker, således är 28% av svenskarna terrorister och borde avlyssnas för rikets säkerhet. men om de nu är terrorister borde även de rösta mot förslaget?

jag är lost. hjälp mig

Läs även andra bloggares åsikter om
,

0 kommentarer: